گذر از تئوری توصیفی به تئوری هنجاری
سردرگمی و تناقضی که اغلب با تئوری توصیفی همراه است زمانی که محققان دقیق- اغلب از طریق مشاهدات تجربی مفصل و قوم نگارانه(نژادی)- به ورای گزاره های ارتباط(رابطه) حرکت می کنند تادلایل بروز پیامد های مورد را شرح دهند، مرتفع می گردد. همانگونه که در شکل 2 نشان داده شده، آنها به بالای هرم تئوری هنجاری جست می زنند که در قله آن بیانی است راجع به اینکه چه چیزی باعث پیامد مورد نظر می شود، نه فقط اینکه چه چیزی به آن ارتباط دارد. این درک از علیت محققان را قادر می نماید تا ادعا کنند چه اقداماتی بایستی توسط مدیران صورت پذیرد تا نتایج مورد نیاز حاصل شود. به دلائلی که در ذیل به آنها اشاره شده ، تئوری هنجاری دارای قدرت پیش بینی کنندگی بسیار بیشتری نسبت به تئوری توصیفی است.
تئوری هنجاری، همانند سلَف توصیفی اش، هنوز نیازمند بهبود است- و محققان با دنبال نمودن گام های مشابه در مرحله توصیفی ، این کار را به انجام می رسانند. با فرض اینکه عبارت علیتشان صحیح می باشد، آنها بصورت قیاسی به سمت پایین هرم می چرخند تا بیان علی را آزمایش کنند: اگر ما اقدامات در حال انجام را مشاهده نماییم، باید پیامدی که مشاهده می کنیم، اینگونه باشد. زمانی که با یک ناهنجاری مواجه می شوند، سطوح پایین تر هرم را بررسی می کنند. گاهی می توانند ناهنجاری ها را از طریق توسعه شیوه های کم ابهام تر و دقیق تر تعریف و اندازه گیری پدیده ها، مرتفع نمایند. اغلب آنها ناهنجاری ها را توسط بازنگری مرحله دسته بندی توضیح می دهند. به هر حال محققان در ساخت تئوری هنجاری، بجای استفاده از طرح های مبتنی بر ویژگی های پدیده ها، وضعیت ها یا شرایط متفاوتی که ممکن است مدیران در آنها قرار گیرند را دسته بندی می نمایند. زمانی که با یک ناهنجاری مواجه می شوند، این کار را با این پرسش که«مدیران در چه وضعیتی قرار داشتندکه باعث شد مکانیزم علی نتایج متفاوتی را به همراه داشته باشد؟» به انجام می رسانند. محققان جستجوگر ناهنجاری، با پرسیدن این سئوال در همان حال که در بالا و پایین هرم تئوری هنجاری می چرخند، در نهایت، مجموعه نسبتاً کاملی از وضعیت ها و شرایطی را که مدیران در زمان دنبال نمودن نتایج مورد نظر در آن قرار می گیرند، تعریف می نمایند. این کار به محققان اجازه می دهد تا گزاره های احتمالی علیت را بسازند-تا نشان دهند چگونه وچرا مکانیزم علی در شرایط مختلف، نتایج متفاوتی دارد. تئوری هنجاری ای که بر اساس دسته ای از شرایط مبتنی بر تحقیقات وسیع ساخته شده باشد، می تواند به مدیر کمک کند با توجه به شرایطی که خود را در آن می یابد بطور دقیق پیش بینی کند چه اقداماتی به نتیجه مطلوب می رسد یا نخواهد رسید. به عبارت دیگر، پیش بینی پذیری نسبتاً دقیق وضعیت احتمالی در تئوری هنجاری، مدیران را قادر می سازد بدانند که چه باید بکنند.
تاریخ بررسی پرواز انسانی روش خوبی برای تجسم چگونگی این انتقال از توصیفی به تئوری هنجاری و چرایی ارزشمندی آن است. در قرون وسطی خلبانان ناکام، موفق ترین شیوه های تحقیق را با تجزیه و تحلیل آماری خود معادل کردند. آنها حیوانات زیادی را دیدند که می توانستند پرواز کنند و آنها را با حیواناتی که نمی توانستند، مقایسه کردند. اکثریت قریب به اتفاق پرندگان موفق، بالهایی حاوی پر داشتند و تقریبا تمام غیر پرندگان فاقد این ویژگی ها بودند. این یک تئوری توصیفی زیربنایی بود. استثناء های مزاحمی وجود داشت مانند شترمرغ، که بال داشتند اما قادر به پرواز نبودند، خفاش ها بال هایی بدون پر داشتند و به خوبی پرواز می کردند، و سنجاب های پرنده بدون هیچ یک از این ها در هوا باقی می مانند. اما تحقیقات بقدری زیاد بود که خلبانان آن زمان، ویژگی های برجسته ظاهری پرندگان موفق را کپی کردند با این باور که اگر ویژگی های پرندگان «بسیارموفق» را کپی کنند، آنها هم می توانند پرواز کنند. پس آنها بال ساختند، روی بال ها پر چسباندند، از مناره های کلیسا پایین پریدند و با قدرت بال زدند. این روش هرگز عملی نشد. تا قرن ها آنها می خواستند با تلاش بیشتری پرواز کنند با این تصور که خلبانان قبلی به این دلیل شکست خوردند که بالهای بدی طراحی کرده بودند، عضلاتشان به قدر کافی قوی نبود، یا با قدرت کافی بال نزده بودند. اختلافات قابل توجهی درباره طرح طبقه بندی نیز وجود داشت- کدام ویژگی پرنده، پرواز را واقعاً ممکن می ساخت و کدام نه. برای مثال راجر بیکن مقاله ای تأثیرگذار نوشت که تصریح می کرد آن ویژگی افتراقی، استخوان های تو خالی پرندگان است (کلگ،2003). بیکن استدلال کرد از انجا که انسان استخوان های توپری دارد، هرگز نمی تواند پرواز کند. او سپس چندین طرح از ماشین هایی را نشان داد که می توانستند با قدرت کافی بال بزنند تا بر نقطه ضعف استخوان های تو پر انسان غلبه کنند. اما آن هم هرگز عملی نشد. خلبانان که تنها به گزاره های مرتبط تئوری توصیفی مجهز بودند، همچنان خود را به کشتن می دادند. سپس دنیل برنولی با مطالعه دقیق مکانیک سیالات، ساختاری را شناسایی کرد که ما به آن بال آئرودینامیکمی گوییم- ساختاری که هنگام حرکت در هوا مکانیزمی ایجاد می کند که ما آن را صعود می نامیم. با درک این مکانیزم علی- اصل برنولی- پرواز امکان پذیر شد. اما هنوز هم قابل پیش بینی نبود. به زبان این مقاله، تئوری پیش بینی می کرد که خلبانان زمانی می توانند پرواز موفقی داشته باشند که ماشین هایی با بال آئرودینامیک بسازند تا صعود را تحت کنترل درآورد. هر چند که گاهی اوقات با موفقیت پرواز می کردند، گهگاه موفقیتی نداشتند. سقوط ها ناهنجاری هایی بودند که تئوری برنولی نمی توانست توضیح دهد. با این حال، کشف این ناهنجاری ها به محققان اجازه داد طرح طبقه بندی را بازنگری کنند. اما این بار به جای قسمت کردن دنیا با ویژگی های پرندگان خوب و بد، محققان دنیا را بواسطه شرایط طبقه بندی کردند- با پرسیدن این سوال که خلبانان در چه شرایطی قرار داشتندکه باعث سقوط هواپیما شد؟ این کار پس از آن، آنها را قادر ساخت تجهیزات و تکنیک ها را بهبود ببخشند ودرباره گزاره های وضعیت احتمالی علیت، مفصل صحبت کنند."شما به طور معمول این گونه باید هواپیما را به پرواز در آورید، اما اگر در این وضعیت بودید، باید آن را به طور متفاوتی به پرواز در آورید تا به نتیجه مطلوب برسید. و هنگامی که در فلان وضعیت بودید حتی سعی نکنید پرواز کنید. غیر ممکن است."
هنگامی که مطالعه دقیق ناهنجاری ها به محققان اجازه داد مجموعه شرایطی را که خلبانان در آن بودند را شناسایی کنند و سپس تجهیزات و تکنیک های خلبانی توسعه یافته که مناسب هر شرایطی بودند را ارتقاء دهند، پرواز سرنشین دار نه تنها ممکن شد بلکه بسیار قابل پیش بینی تر شد. بدین گونه بدنه ادراک پرواز انسان از تئوری توصیفی به تئوری هنجاری انتقال یافت. کشف مکانیزم بنیادین علی، پرواز را ممکن کرد. و طبقه بندی شرایط برجسته آن را قابل پیش بینی تر ساخت.
البته بعید است که دنیای مدیران کاملاً قابل پیش بینی شود. مدیران مانند خلبانان همچنان خود را در موقعیت های از قبل مواجه نشده ای می یابند که قوانین و تجهیزات کافی هنوز برای آنها درست نشده است. عوامل پیچیده انسانی و دینامیک گروه نیز در برابر پیش بینی پذیری کامل می جنگند. اما حتی در اینجا، کار محققان دینامیک گروه، مانند ریچارد هاکمن(198x) به ما بسیار کمک کرده است تا بفهمیم چه رفتارهایی به چه نتایجی منجر می شود و چرا- و چگونه نتیجه ممکن است به واسطه شرایط تغییر کند.
بانك موضوع پايان نامه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فقه و حقوق- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مامايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت آموزشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بانكداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت شهري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت صنعتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت فن آوري اطلاعات (IT)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي شيمي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي عمران- نقشه كشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر - معماري سيستمها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- هوش مصنوعي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پرستاري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پزشكي عمومي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پيراپزشكي- بيهوشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته MBA
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آبخيزداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آمار- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته اقتصاد
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تاريخ
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تربيت بدني- كليه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافيا- برنامه ريزي روستايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافياي سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته حسابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته روانشناسي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته رياضي محض
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- ادبيات انگليسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- مترجمي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات عرب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات فرانسه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبانشناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي گياهي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- علوم جانوري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- ميكروبيولوژي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم اجتماعي- جامعه شناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم تربيتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فيزيك- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته كتابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست( كليه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت اجرايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - تحول سازماني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - مالي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني- بازاريابي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بيمه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي- منابع انساني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي آبياري - گرايشهاي هيدرولوژي- زهكشي و ساختمانهاي توزيع و انتقال آب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- باغباني (همه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- اقتصاد كشاورزي و مديريت مزرعه
-
ليست موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- گياهپزشكي- بيماري شناسي گياهي
معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Sage
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Embase
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - كتابخانه OECD
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -Reaxys
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village 2
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Hein Online
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Talor and Francis
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - DOJA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Archnet
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISI Web of Knowledge
- آشنایی با پايگاههاي اطلاعاتي- پرتال منابع دیجیتال پزشکی وزارت بهداشت (PMDR)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -ASCE Library
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -IRANDOC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ERIC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - SID
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - پايگاه مجلات تخصصي نور(NOORMAG)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ACM
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - IEEE
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - JAMA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - PubMed
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Ebsco
- آشنایی با پایگاه اطلاعاتی - SpringerLink
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ProQuest
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Science Direct
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Emerald
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Thieme
- آشنايي با پايگاه اطلاعاتي Scopus ، پايگاه چكيده مقالات جهان
حمايت از پايان نامه ها
- حمایت از پایان نامه های علوم سیاسی توسط بیرخانه حمایت و هدایت پایاننامهها و رسائل علوم انسانی
- حمایت از پایان نامه های حقوق توسط دبیرخانه حمایت و هدایت پایان نامه ها و رسائل علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های حقوق در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های روانشناسی و تعلیم و تربیت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های اقتصاد در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های مدیریت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های علوم اجتماعی و ارتباطات در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- اعلام حمايت مالي از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري توسط موسسه شاخص پروژه
- محورهای پژوهشی مورد حمایت وزارت بازرگانی
- اولويتهاي پژوهشي شركت سرمايهگذاريهاي خارجي ايران(ايفيك) در سال 1392
دانلود . . .
بورسهای خارجی
-
16 موقعیت PhD بسیار رقابتی برای پروژه های دکترا در سطح جهانی در علوم بهداشتی و درمانی در دانشگاه Ahhus ، دانمارک
-
اطلاعات در مورد بورس تحصیلی سالانه در كشور ژاپن براي فوق ديپلم، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
-
بورس تحصیلی (گروه شیمی دانشگاه ابردین انگلستان)
-
بورس تحصیلی در حیطه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه علوم اعصاب، روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه پزشکی دانشگاه آکسفورد انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین (Aberdeen)
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی و داروسازی (گروه شیمی) دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در زمینه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا در حیطه پزشکی و داروسازی دانشگاه دورهام(Durham )انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا داروسازی - نقش پروتئین هومر در درد مزمن(پزشکی و داروسازی)
-
بورس تحصیلی دکتری دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه دشربروکس کانادا
-
بورس تحصیلی دکتری در حیطه شیمی دانشگاه Monash استرالیا
-
بورس تحصیلی دکتری ( گروه شیمی دانشگاه ابردین (aberdeen)انگلستان)
دانشگاههاي برتر جهان
-
دانشگاه هاي مالزي
-
دانشگاه UPM ( دانشگاه پوترا مالزي)( دولتي)
-
دانشگاه UM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه USM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UITM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UTM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UKM مالزي( دولتي)
-
دانشگاه MMU مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCTI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCSI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه TENAGA مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاهKBU مالزي(خصوصي)
-
-
شرايط زندگي شهروندي در مالزي
-
دانشگاه هاي انگلستان
-
دانشگاه هاي اكراين
-
دانشگاههاي آلمان
-
دانشگاههاي استراليا