نحوه محاسبه حداقل مربعات دو مرحله ای در نرم افزار SPSS
Two Stage Least Squares (2SLS) Regression
رگرسیون حداقل مربعات دو مرحله ای یک روش پیشرفته رگرسیونی برای پوشش مدل هایی است که خاصیت بازگشتی بودن را که مفروضه اصلی رگرسیون خطی عمومی است، را نقض می کنند. به ویژه مدل هایی که محقق باید همبستگی بین یک یا تعداد بیشتری از متغیر های پیش بین خود را با متغیر وابسته مدل از نقطه نظر خطای اندازه گیری چک نماید. مدل رگرسیون عمومی فرض می کند که خطا ها در متغیر وابسته با متغیر های مستقل همبسته نیستند. زمانیکه این پیش فرض محقق نشود مثلا زمانیکه رابطه به صورت دو طرفه وجود داشته باشد، بر آورد رگرسیونی OLS معتبر نخواهد بود. رگرسیون 2SLS از متغیر هایی با حداکثر کارایی که با خطا ها نا همبسته هستند برای برآورد ارزش متغیر های مساله ساز در فاز اول استفاده نموده و سپس استفاده از این مقادیر تعریف شده برای برآورد مدل رگرسیون خطی و پیش بینی تغییرات متغیر وابسته(فاز دوم).
به عنوان مثال محققی علاقه مند است مطالعه کند که آیا میزان تقاضا برای یک برند خاص در یک کشور به قیمت آن برند و درآمد مشتریان بالفعل وابسته است یا خیر؟ مشکل این محقق برای استفاده از روش OLS این است که بین قیمت و تقاضا رابطه دو طرفه وجود دارد یعنی قیمت تعیین کننده تقاضا و تقاضا نیز تعیین کننده قیمت می تواند باشد. این حالت تحت عنوان حلقه های بازخوردی در مدلسازی آماری مطرح است. لذا در این حالت بهترین مدل برای برآورد این وضعیت با توجه به شرایط بیان شده حداقل مربعات دو مرحله ای است. در این مدل درامد مشتریان به همراه متغیر باز تعریف شده قیمت برای محاسبه یک پروکسی که با میزان خطای متغیر وابسته ناهمبسته است، مورد استفاده قرار می گیرد. این پروکسی در فاز اول تعریف می شود و در فاز دوم به عنوان متغیر مستقل وارد مدل می شود. در واقع این پروکسی برای از بین بردن وجود این رابطه دو طرفه بین قیمت و تقاضا است.
نرم افزار هایی چون SAS، Eviews، SHAZAM و ... می توانند محاسبه رگرسیون حداقل مربعات دو مرحله ای را انجام دهند. لیکن محاسبه با بسته آموزشی SPSS" href="/courses.php?id=24&title=آموزش_SPSS_مقدماتی_و_پیشرفته">نرم افزاری SPSS به دلیل سهولت کاربرد، کاربرد وسیع تری دارد. لذا در این مقاله با این نرم افزار یک نمونه مساله با این روش مورد تحلیل قرار می گیرد.
مثال: یک شرکت بازار یابی، فروش کالای چند رسانه ای و کتاب های آموزشی یک کمپانی را در اختیار گرفته است و به ازای فروش محصولات تولیدی این کمپانی درصدی را از آن دریافت می کند. این شرکت به کمک ارسال ایمیل محصولات موجود را به اطلاع اعضای سایت خود می رساند. در این رابطه این شرکت می خواهد مدلی را برای کل خرید هایی که به واسطه این ایمیل ها انجام می شود طراحی نماید تا به این وسیله متغیر های اصلی پیش بینی کننده میزان فروش خود را تعیین نماید.
مشاور بازار یابی این شرکت به عنوان محقق در نظر گرفته است که متغیر میزان کل فروش را به عنوان متغیر وابسته و متغیر های میزان تخفیف های ارائه شده توسط این سایت برای خرید های اینترنتی به صورت ماهیانه و تعداد پیشنهاد های ارائه شده به هر فرد برای خرید هر دو دسته کالا را به عنوان متغیر های پیش بینی کننده و متغیر های مرتبط با تخفیف خرید اینترنتی را به عنوان متغیر های کمکی وارد مدل نماید.
از آنجائیکه تخفیف ماهیانه مستقل از پیشنهاد های فروش خاص ارائه شده برای هر فرد است لیکن بر فروش این اقلام تایثر گذار است. از اینرو میزان فروش و میزان تخفیف با یکدیگر دارای رابطه دو سویه هستند و باید میزان فروش این اقلام را به عنوان متغیر های Lag یا متغیر های نگه داشته شده در اولین فاز در نظر بگیریم. لذا ابتدا به مسیر زیر وارد شده و گزینه Create Time series… را انتخاب می کنیم.
سپس میزان خرید این دو قلم کالا را انتخاب کرده و به کادر سمت راست منتقل می کنیم. و نوع تابع را روی Lag قرار می دهیم.
حال باید از خانواده رگرسیون ها، در نرم افزار SPSS گزینه Two Stage Least Squares را انتخاب کنیم.
حال باید در این مرحله متغیر تعداد کل خرید هایی که به واسطه ایمیل های ارسالی دریافت شده است را قسمت متغیر وابسته مدل وارد کنیم. زیرا هدف از این مطالعه شناسایی عواملی بود که تعداد کل این خرید را شناسایی می کنند تا در آینده این شرکت تبلیغاتی بتواند تمام برنامه های خود را بازار یابی هدفمند تر روی این عوامل متمرکز نماید.
سپس باید تعداد پیشنهاد های ارائه شده برای خرید کتاب و همچنین محصولات پند رسانه ای به همراه نوع پرداخت را که به دو فرم چک های بانکی و تحویل در هنگام دریافت محصول و پرداخت از طریق کارت های اعتباری است را به قسمت متغیر های پیش بینی کننده یا Explanatory وارد می کنیم. در این مرحله باید متغیر های مشکل ساز را در قسمت بهینه ساز یا سودمند سازی متغیر وارد کنیم. این متغیر ها نوع پرداخت هزینه، تخفیف ارائه شده برای خرید اینترنتی کتاب و تخفیف ارائه شده برای خرید اینترنتی چند رسانه ای و متغیر سودمند شده میزان فروش این اقلام است. سپس کلید OK را می زنیم.
برای استفاده از بخش برنامه نویسی نرم افزار در قسمت ادیتور باید دستور زیر را وارد کرد.
اولین خروجی این نرم افزار مربوط به بخش توصیفی متغیر های وارد شده به مدل است.
متغیر هایی که تحت عنوان Predictor مشخص شده اند متغیر هایی هستند که اثر آنها ابتدا در مقایسه با متغیر های سودمند شده برای کنترل میزان خطای به وجود آمده در رابطه با متغیر وابسته محاسبه می شود. متغییر هایی که تحت عنوان predictor and instrumental نام گذاری شده اند آنهایی هستند که برای محاسبه واقعی اثر متغیر های پیش بین مورد استفاده قرار می گیرند. و برای خود آنها نیز ضرایب محاسبه می شود ولی برای متغیر هایی که فقط instrumental هستند، اثر کلی آنها در برآورد واقعی ضرایب متغری های پیش بین محاسبه می شود ولیکن برای آنها ضرایب محاسبه نمی شود.
در بخش بعدی خروجی، مقدار Multiple R یا همان ضریب همبستگی چند گانه که بیان رابطه خطی بین متغیر های پیش بینی کننده و متغیر مشاهده شده است، نشان از یک رابطه نسبتا متوسط تا ضعیف بین متغیر های پیش بینی کننده وارد شده به مدل و متغیر وابسته مدل دارد. توان دوم آن را که با R Square نمایش می دهند بین می کند که 14 درصد از میزان فروش محصولات این شرکت از طریق کانال ایمیل توسط متغیر های مورد مطالعه محقق قابل پیش بینی است. مقدار Adjusted نیز عمدتا برای مقایسه بین مدل ها کاربرد دارد.
جدول تحلیل واریانس نشان می دهد که در برآورد ضرایب رگرسیونی و میزان باقیمانده، اعتبار قابل قبولی برای مدل رگرسیونی وجود دارد زیرا که مقدار سطح معنی داری آن زیر 05/0 است.
در نهایت ضرایب متغیر های وارد شده به مدل در این بخش مشخص می شود که از روی این جدول می توان مدلی که محقق به دنبال ان بود را برای شرکت مورد نظر در تصمیم گیری ارائه نمود.
خلاصه این مدل به این ترتیب است که نشان می دهد میزان کلی فروش تابعی از این متغیر ها است:
Y= -1.511 + 0.353 * buycd + 0.189 * buybk + 0.130 * offer_type1 + 0.303 * offer_type2.
میزان سطح معنی داری برای متغیر نوع پرداخت اول که از طریق کارت های اعتباری است بیشتر از 05/0 محاسبه شده است، لذا سطح کلی فروش را این نوع پرداخت نمی تواند به خوبی متمایز کند. در حالیکه این مقدار برای نوع پرداخت دوم که از طریق پرداخت هنگام دریافت محصول بوده است به دلیل کمتر بودن سطح معنی داری از 05/0، از قابلیت خوبی برای تبیین میزان کلی فروش برخور دار است. لذا در ارائه پیشنهاد های خرید، پیشنهاد هایی که پرداختشان از طریق پرداخت هنگام دریافت بوده است از قابلیت خوبی در پیش بینی متغیر وابسته یعنی میزان فروش برخور دار است و این گونه پیشنهاد های خرید بیشتر به خرید دو قلم کالا منجر شده است. این وضعیت برای پیشنهاد های خرید چند رسانه ای در مقابل کتاب نیز صادق است. از اینرو نتیجه می شود گرفت که روش های بازار یابی کنونی شرکت برای فروش کلی این دو قلم کالا در بازه زمانی مورد مطالعه روی فروش چند رسانه ای و به شرط پرداخت در هنگام دریافت بیشتر موثر بوده است. لذا فروش کتاب از طریق این سیستم چندان اقتصادی به نظر نمی رسد و روش بازار یابی کتاب باید تغییر کند. همچنین باید توجه کرد که متغیر های پیش بین مورد مطالعه بیشتری برای بررسی عوامل تبیین کننده میزان فروش این شرکت باید مورد مطالعه قرار گیرد.
بانك موضوع پايان نامه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فقه و حقوق- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مامايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت آموزشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بانكداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت شهري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت صنعتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت فن آوري اطلاعات (IT)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي شيمي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي عمران- نقشه كشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر - معماري سيستمها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- هوش مصنوعي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پرستاري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پزشكي عمومي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پيراپزشكي- بيهوشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته MBA
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آبخيزداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آمار- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته اقتصاد
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تاريخ
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تربيت بدني- كليه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافيا- برنامه ريزي روستايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافياي سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته حسابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته روانشناسي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته رياضي محض
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- ادبيات انگليسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- مترجمي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات عرب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات فرانسه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبانشناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي گياهي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- علوم جانوري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- ميكروبيولوژي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم اجتماعي- جامعه شناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم تربيتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فيزيك- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته كتابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست( كليه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت اجرايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - تحول سازماني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - مالي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني- بازاريابي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بيمه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي- منابع انساني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي آبياري - گرايشهاي هيدرولوژي- زهكشي و ساختمانهاي توزيع و انتقال آب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- باغباني (همه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- اقتصاد كشاورزي و مديريت مزرعه
-
ليست موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- گياهپزشكي- بيماري شناسي گياهي
معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Sage
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Embase
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - كتابخانه OECD
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -Reaxys
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village 2
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Hein Online
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Talor and Francis
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - DOJA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Archnet
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISI Web of Knowledge
- آشنایی با پايگاههاي اطلاعاتي- پرتال منابع دیجیتال پزشکی وزارت بهداشت (PMDR)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -ASCE Library
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -IRANDOC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ERIC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - SID
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - پايگاه مجلات تخصصي نور(NOORMAG)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ACM
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - IEEE
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - JAMA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - PubMed
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Ebsco
- آشنایی با پایگاه اطلاعاتی - SpringerLink
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ProQuest
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Science Direct
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Emerald
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Thieme
- آشنايي با پايگاه اطلاعاتي Scopus ، پايگاه چكيده مقالات جهان
حمايت از پايان نامه ها
- حمایت از پایان نامه های علوم سیاسی توسط بیرخانه حمایت و هدایت پایاننامهها و رسائل علوم انسانی
- حمایت از پایان نامه های حقوق توسط دبیرخانه حمایت و هدایت پایان نامه ها و رسائل علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های حقوق در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های روانشناسی و تعلیم و تربیت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های اقتصاد در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های مدیریت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های علوم اجتماعی و ارتباطات در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- اعلام حمايت مالي از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري توسط موسسه شاخص پروژه
- محورهای پژوهشی مورد حمایت وزارت بازرگانی
- اولويتهاي پژوهشي شركت سرمايهگذاريهاي خارجي ايران(ايفيك) در سال 1392
دانلود . . .
بورسهای خارجی
-
16 موقعیت PhD بسیار رقابتی برای پروژه های دکترا در سطح جهانی در علوم بهداشتی و درمانی در دانشگاه Ahhus ، دانمارک
-
اطلاعات در مورد بورس تحصیلی سالانه در كشور ژاپن براي فوق ديپلم، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
-
بورس تحصیلی (گروه شیمی دانشگاه ابردین انگلستان)
-
بورس تحصیلی در حیطه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه علوم اعصاب، روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه پزشکی دانشگاه آکسفورد انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین (Aberdeen)
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی و داروسازی (گروه شیمی) دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در زمینه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا در حیطه پزشکی و داروسازی دانشگاه دورهام(Durham )انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا داروسازی - نقش پروتئین هومر در درد مزمن(پزشکی و داروسازی)
-
بورس تحصیلی دکتری دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه دشربروکس کانادا
-
بورس تحصیلی دکتری در حیطه شیمی دانشگاه Monash استرالیا
-
بورس تحصیلی دکتری ( گروه شیمی دانشگاه ابردین (aberdeen)انگلستان)
دانشگاههاي برتر جهان
-
دانشگاه هاي مالزي
-
دانشگاه UPM ( دانشگاه پوترا مالزي)( دولتي)
-
دانشگاه UM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه USM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UITM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UTM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UKM مالزي( دولتي)
-
دانشگاه MMU مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCTI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCSI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه TENAGA مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاهKBU مالزي(خصوصي)
-
-
شرايط زندگي شهروندي در مالزي
-
دانشگاه هاي انگلستان
-
دانشگاه هاي اكراين
-
دانشگاههاي آلمان
-
دانشگاههاي استراليا