iranresearches-telegram

محصولات ایران پژوهان را در فروشگاه ببینید
 

نگارش یافته توسط دستیار محتوای ایران پژوهان مجموعه: اخبار علمي ، پژوهشي و دانشگاهي
تعداد بازدید: 1175
چاپ

 

 

 

مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دکتری تخصصی در شرایطی حذف شده است که برخی داوطلبان خواستار برگزاری آن هستند.

به گزارش پی اچ دی تست، مطابق آن چه که در دفترچه انتخاب رشته دکتری در سال 98 درج شده است، بر اساس مصوبه هفتمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در سال 1398 مرحله تکمیل ظرفیت در آزمون دکتری وجود نخواهد داشت. در دی ماه 97 نیز معاون آموزشی وزارت علوم از حذف تکمیل ظرفیت دکتری از سال 98 خبر داده بود.

 

جالب این جاست در حالی که شورای سنجش و پذیرش اعلام کرده که تکمیل ظرفیت برگزار نمی‌شود، اخباری مبنی بر برگزاری تکمیل ظرفیت دکتری وزارت بهداشت منتشر شده است.

اما حذف تکمیل ظرفیت آزمون دکتری که از سال 97 بدون هیچ توضیحی درخصوص دلایل آن رخ داد، مخالفان زیادی دارد. ازجمله دلایل مخالفت با این تصمیم، در نظر گرفتن حدنصاب نمره مصاحبه دکتری جهت قبولی در آزمون است که موجب خالی ماندن ظرفیت پذیرش در برخی دانشگاه‌ها شده است. متقاضیان تکمیل ظرفیت دکتری بر این باورند که با برگزاری این مرحله از آزمون دکتری، ظرفیت خالی می‌تواند با افرادی که از پذیرش در مرحله اصلی جا مانده‌اند، تکمیل شود.

علاوه بر این، کنکور دکتری همچون بسیاری از آزمون‌های دیگر همواره با درصدی از خطا در تشخیص داوطلبان برتر همراه است. هرگز نمی‌توان با 100 درصد اطمینان گفت که مصاحبه‌هایی که گاه 5 دقیقه هم طول نمی‌کشد می‌تواند بهترین داوطلبان را بدون هیچ خطایی انتخاب کند و تمامی داوطلبان ردشده در آزمون، استعداد لازم برای تحصیل در این دوره تحصیلی را ندارند. پذیرش تکمیل ظرفیت دکتری باعث می‌شود فرصت دوباره‌ای برای دانشجویان مستعدی فراهم آید که در اثر اشتباهات ارزیابان از گردونه پذیرش حذف شده‌اند.

موضوع مهم دیگر خالی ماندن ظرفیت پذیرش دکتری بخصوص در دوره‌های شهریه‌پرداز ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان است. با توجه به این که پذیرش در دوره‌های غیرروزانه منجر به محرومیت از آزمون دکتری سال بعد نمی‌شود، برخی داوطلبان پس از این پذیرش در این دوره‌ها به دلایل مختلفی ازجمله هزینه بالای تحصیل از ثبت‌نام منصرف می‌شوند و بنابراین ظرفیت خالی ایجاد می‌شود. مورد دیگر این که ممکن است برخی داوطلبان هم در دانشگاه‌های سراسری و هم دانشگاه آزاد پذیرش شوند و در نهایت یک رشته‌محل را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. این ظرفیت خالی می‌تواند فرصتی برای داوطلبانی باشد که علاقه‌مند به تحصیل در این دوره‌ها هستند.

بر اساس آن‌چه که در بالا گفته شد، به نظر می‌رسد متقاضیان تکمیل ظرفیت دکتری 98 دلایل کافی برای برگزاری آن دارند و بنابراین لازم است خواسته آن‌ها توسط نهادهای ذیربط مورد بررسی قرار گیرد. بی‌اهمیتی به خواسته این داوطلبان علاوه بر ناامیدی از مسئولین امر، منجر به یک سال وقفه در تحصیل این داوطلبان و به نوعی هدررفت زمان آن‌ها خواهد شد.

منبع: سایت پی اچ دی تست

 

 

 

 


ایران کنفرانس

confBook

بانك موضوع پايان نامه

معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي

حمايت از پايان نامه ها

بورسهای خارجی

-->