سیستم آموزشی در انگلستان
سیستم آموزشی در انگلستان به چهار بخش مختلف تقسیم شده است.
Primary Education
Secondary Education
Further Education
Higher Education
بطور قانونی بچه ها در انگلستان بایستی جهت تحصیل دوره ابتدائی و دبیرستان را بگذرانند که از سن 5 سالگی شروع و تا 16 سالگی ادامه دارد .
سیستم آموزشی در انگلستان به چهار Key Stage به صورت زیر تقسیم شده است
· Key Stage 1 - 5 to 7 years old - مدرسه ابتدائی
· Key Stage 2 - 7 to 11 years old - مدرسه ابتدائی
· Key Stage 3 - 11 to 14 years old - دبیرستان
· Key Stage 4 - 14 to 16 years old - دبیرستان
در سن 11 سالگی دانش آموزان به دبیرستان برای تکمیل Key Stage 3 و 4 میروند.
دانش آموزان در پایان هر Key Stage ارزیابی میشوند. مهمترین ارزیابی در سن 16 سالگی انجام میشود درست زمانی که دانش آموزان در حال انجام GCSE's و یا دیپلم در دوره دبیرستانی خود هستند.
زمانی که دانش آموز دوره جی سی ای ای را گذراند میتوانند برای ادامه تحصیل و سپس تحصیلات بالاتر اقدام نمایند و یا اینکه بعد از اتمام دبیرستان مستقیما جذب بازار کار شوند.
توضیحات کاملتری در مورد چار بخش سیستم آموزشی در انگلستان در ذیل آمده است:
آموزش ابتدائی = Primary Education
آموزش ابتدائی در انگلستان از سن 5 سالگی شروع میشود و تا سن اا سالگی ادامه دارد که شامل Key Stage 1 و Key Stage 2 است.
آموزش متوسطه = Secondary Education
از سن 11 تا 16 سالگی دانش آموزان به دبیرستان رفته و Key Stage 3 و 4 را انجام میدهند.که در حقیقت خود را برای رفتن به مرحله GCSE's آماده میکنند
مدرسه ابتدائی و متوسطه برای دانش آموزان در انگلستان اجباری است. بعد از سن 16 سالگی تخصیل در انگلستان اختیاری است.
آموزش تکمیلی = Further Education
زمانی که دانش آموز دوره متوسطه را به پایان رسانید میتوانند برای تحصیلات تکمیلی برای دوره A-Levels – GNVQ's , BTEC's یا دورههای مشابه اقدام کنند.
A-Levels = Advanced Levels
GNVQ's = General National Vocational Qualification
BTEC's = Business and Technology Education Council
در انگلستان دانش آموزانی که فصد ادامه تحصیل در دانشگاه را دارند بایستی دوره تکمیلی بعد از دبیرستان را پشت سر گذارند.
تحصیلات عالی = Higher Education
از آنجا که اهمیت این بخش در این سایت بیشتر از بقیه سطوح آموزشی ذکر شده است ,سعی شده تا در این قسمت اطلاعات بیشتر با جزییات دقیقتری داده شود. واین که تحصیلات عالی برای دانشجویان خارجی در انگلستان به چه صورت است.
اغلب دانش اموزان خارجی که به قصد تحصیل به انگلستان میایند مستقیما و به شرط اینکه تحصیلات متوسطه را در کشور خود (معادل انگلستان) با موفقیت به پایان رسانده باشند , به سیستم آموزش عالی این کشور وارد میشوند.
پیش نیاز جهت ورود به سیستم آموزش عالی انگلستان
هر سطح آموزشی در انگلستان نیازمندیهای منحصر به فرد خود را دارد که بایستی دانش آموز واجد شرایط باشد تا بتواند به آن دوره راه یابد.
لازم به ذکر است سیستم آموزشی در اسکاتلند با انگلستان تفاوت داشته و به لحاظ ساختاری با سیستم آموزشی انگلستان متفاوت است.
سیستم آموزشی در انگلستان:
در زیر تفاوتهای اساسی سیستم آموزشی در انگلستان و آمریکا توضیح داده شده است. از جمله اطلاعاتی در زمینه چهارچوب آموزشی – سطوح آموزشی- امتحانات و منابع مورد نیاز داده شده است.
Primary and Secondary (K-12) Education
سطوح آموزشی ابتدائی و متوسطه
در انگلستان حدود 90% از دانش آموزان در مدارس عمومی (دولتی) تحصیل میکنند.
Publicly-Funded State Schools
مدارس عمومی (دولتی)
حدود 8.5 میلیون دانش آموز در 30 هزار مدرسه در انگلستان و ولز درس میخوانند. در اسکاتلند 830000 دانش آموز در حدود 5000 مدرسه تحصیل میکنند که این شامل مدارس آمادگی (کودکستان) و دیگر مدارس است. در ایرلند شمالی 350 هزار دانش آموز در 1300 مدرسه در حال تحصیلند.
مدارس ابتدائی معمولا دخترانه و پسرانه (مختلط) است ولی مدارس متوسطه ممکن است مختلط یا مجزا باشد.
مدارس غیر مختلط = Single-Sex School
مدارس مختلط = Co-Educational School
مدیریت آموزشی در انگلستان , ولز و اسکاتلند به عهده مسئولین محلی آموزشی است.
Local Education Authority
مسئولین محلی آموزشی
در ایرلند شمالی مدارس به صورت وسیعی به وسیله دارائیهای ملی از طریق 5 برد آموزشی و کتابخانه ای اداره میشوند.
چهار چوب آموزشی در انگلستان , ولز و ایرلند شمالی:
طبق قانون افراد 5 تا 16 ساله بایستی بتوانند از آموزش تمام وقت بهره ببرند. چهار چوب آموزشی در انگلستان در سال 1992 عنوان گردید و کلیه مدارس دولتی موظف به اجرای آن هستد. اگر چه مدارس دولتی ملزم به اجرای آن نیستند. هسته مرکزی چهارچوب آموزشی شامل: انگلیسی , ریاضیات , و علوم است.در ولز زبان ولزی یا ولش هسته مرکزی این چهارچوب آموزشی است. دروس پایه شامل طراحی و تکنولوژی , اطلاعات و تکنولوژی ارتباطات , تاریخ , جغرافیا , زبانهای مدرن خارجی , موسیقی , هنر و طراحی , ورزش , علوم مذهبی و شهروندی است.
اسکاتلند نیز چهارچوبی مشابه را دنبال میکند. اگر چه مدارس میتوانند عناصری اضافه بر این چهار چوب نیز بر اساس نیاز دانش آموزان خود داشته باشند. این چهارچوب شامل زبان ایرلندی در مدارسی که به زبان ایرلندی تکلم میکنند نیز میباشد. بعد از 5 سال آموزش متوسطه از دانش اموزان امتخاناتی در درسهای مختلف امتحاناتی گرفته میشود. که این امتحانات در سطح GCSE's است. GCSE's در واقع یک امتحان است که هر درس جداگانه امتحان گرفته میشود و از طرف افراد غیر وابسته ارزیابی و نمره داده میشود. دانش آموزان معمولا تا ده درس از دروس (حد بالا و پایین ندارد) GCSE's که شامل دروس مختلف از جمله ریاضی و زبان انگلیسی را بایستی بگذرانند. بعد از GCSE's ممکن است دانش آموزان مدرسه را رها کرده یا اینکه جهت ادامه تحصیل در کالجهای فنی حرفه ای اقدام نمایند. و یا اینکه ممکن است دوره های دیگری به نام AS Level در دوره متوسطه را بگذرانند که یک سال طول میکشد. بعد از 2 سال تحصیل دانش آموزان ممکن است دوره A-Levels را بگذرانند که در حقیقت پیش نیاز و دوره آمادگی برای ورود به دانشگاه در انگلستان است.
اسکاتلند :
اسکاتلند سیستم و چهارچوب آموزشی مخصوص به خود و متفاوت از انگلستان , ولز و ایرلند شمالی را دارد. بعد از 7 سال آموزش ابتدائی و چهار سال آموزش متوسطه که هر دو اجباری هم هستند دانش اموزان در سن 15 تا 16 سالگی میبایست مدرک آموزشی اسکاتلند بگیرند که به آن SCE اطلاق میشود.این گواهینامه در کل انگلستان معادل GCSE's و قابل قبول برای ورودی به دانشگاه است.
Scottish Certificate of Education (SCE) = در اسکاتلند
GCSE – A-levels در انگلستان
ریز نمرات و رتبه ها:
مفهوم ریز نمرات در آمریکا متفاوت از انگلستان است و در انگلستان واژه ریز نمره ای که در آمریکا استفاده میشود نا آشنا است. در انگلستان دانش آموزان صرفا در سالی که در آن تحصیل میکنند رتبه بندی نمیشوند. در حال حاضر سیستم و استاندارد ها نتیجه امتحانات زیر هستند .
GCSE
SCE
AS
A-Level examination
به طور کلی روش مرسومی جهت معادل کردن مدارک آموزشی ابتدائی و متوسطه برای کشور انگلستان و آمریکا نیست. سیستم آموزشی کاملا متفاوت و مقایسه آنها بایستی به صورت مشروط باشد. اگر چه به طور کلی 5 GCSE's در انگلستان و گواهینامه آموزشی SCE در اسکاتلند معادل دیپلم از مدارس آمریکا است.
آموزش بعد از دروره متوسطه و آموزش عالی:
Post-secondary and Higher Education
تقریبا 1.8 میلیون دانش آموز در انگلستان در سطح آموزش عالی در حال تحصیلند. حدود یک سوم در سن 18 سالگی به مراکز آموزشی تحصیلات راه پیدا میکنند. این امار در اسکاتلند 50% دانش آموزان است. تعداد دانشجویان بزرگسال که به صورت پاره وقت یا تمام وقت در دانشگاه تحصیل میکنند رو به رشد است. تحصیلات بالاتر یکی از اولویتهای دولت است با این امید که در سال 2010 میزان 50% از افراد در سن 18 تا 30 سالگی جذب این مراکز تحصیلی شوند.
تحصیلات دانشگاهی در مقطع کارشناسی در انگلستان , ولز و ایرلند شمالی مدت 3 سال به طول می انجامد در حالی که در دانشگاه های اسکاتلند 4 سال است در سطوح فوق لیسانس این مدت یکسال و دوره فوق لیسانس ریسرچ مدت 2 سال و دور ه دکتری مدت 3 سال به طول می انجامد .
دوره های حرفه ای شبیه پزشکی , دامپزشکی , حقوق و آموزگاری معمولا مدت 5 سال به طول می انجامد.
آموزش متوسطه در انگلستان
آموزش متوسطه در انگلستان از سن11 سالگی شروع میشود. اگر چه این عمومیت ندارد در بعضی قسمتهای انگلستان از سن 12 یا 13 سالگی شروع میشود.
برای دانش آموزان خارجی که برای تحصیل در سطح متوسطه به انگلستان میایند میتوانند در سن 11 سالگی در این سطح شرکت کنند یا اینکه منتظر بمانند تا در سن 13 سالگی شروع کنند و قبل از اینکه GCSE's که دو سال است را شروع کنند و قبل از آن یک سال در مدرسه درس بخوانند. دوره GCSE's از 14 تا 16 سالگی انجام میشود. از سن 11 تا 14 سالگی دانش آموزان در درسهای موسیقی ریاضی علوم و انگلیسی و غیره شرکت کرده و زمانی که به سن 14 سالگی رسیدند در واقع وارد اولین سال دوره GCSE's یا معادل SCE در اسکاتلند می شوند . GCSE's در واقع امتحاناتی است که دانش و مهارتهای دانش آموز را در دروس زیر ارزیابی می کند . اغلب مدارس روش های مشابه را دنبال میکنند ( زمانی که دآنش آموزان دوره GCSE's را انجام می دهند که این دروس شامل ریاضی , انگلیسی و علوم ( به صورت ترکیبی از زیست شناسی , شیمی و فیزیک است
English – Maths - Sciences (either combined or separate Biology, Chemistry and Physics)
دانش آموزان معمولا تعدادی دروس شامل چهار , پنج درس دیگر را به صورت اضافی انتخاب می کنند و این دروس شامل : زبان فرانسه , آلمانی , مطالعات تجاری , طراحی و تکنولوژی , موسیقی , علوم ورزشی , جغرافیا , تاریخ و دروس دیگری میتواند باشند . در مدارس عمومی دانش آموزان معمولا 5 تا 10 GCSE's را بر اساس توانایی خود انتخاب می کنند در مدارس خصوصی ممکن است تعداد این دروس 11 یا 12 درس باشد که بیشتر بر روی دروس مرتبط با دانشگاهی تا دروس هنری تمرکز دارند .
GCSE's مدت دو سال طول می کشد و به صورت اجباری برای دانش آموزان در انگلستان نمره داده می شود. زمانی که دانش آموز دوره GCSE's را با موفقیت پشت سر گذاشت دو راه دارد یکی اینکه جهت تحصیلات بالاتر اقدام کند یا اینکه مدرسه را رها و به دنبال کار برود.
سیستم آموزشی پیش دانشگاهی
Further Education System
وقتی دانش آموزان در انگلستان به سن 16 سالگی رسیدند و دوره GCSE's را با موفقیت پشت سر گذارندند میتوانند راه های زیر را انتخاب کنند
1 – دنبال کار بروند
2 – به دنبال تحصیل بیشتر رفته
3 - جهت شرکت در دوره های فنی حرفه ای اقدام کنند.
Find work - Academic Qualifications - Vocational Qualifications
اگر دانش آموزان تصمیم به ادامه تحصیل داشتند میتوانند جهت شرکت در دوره های دانشگاهی و یا دوره های فنی حرفه ایی اقدام نمایند .
تحصیلات دانشگاهی:
Academic Qualifications
اغلب مدارس در انگلستان دوره هائی را به نام 6 فرم جهت دانش آموزانی که GCSE's را تکمیل کرده اند برگزار میکنند. کالجها زیادی هستند که این دوره را برای دانش آموزانی که در مدرسه خود 6 فرم را ندارند برگزار میکنند. در انگلستان دانش آموزان معمولا A-Levels را انجام میدهند که پیش نیاز برای راهیابی به تحصیلات دانشگاهی است.
A-Levels مانند GCSE's به مدت 2 سال طول میکشد که به 2 صورت است:
A-Levels کامل = دوره Full A-levels
A-Levels از 6 قسمت و AS Level از 3 قسمت تشکیل شده است.
دانش اموزان عموما 2 تا 3 A-Levels را میگیرند و بسته به توانائیهای تحصیلی ممکن است A-Levels بیشتری را بگیرند. دانش آموزان مدارس عیر دولتی ممکن است تا 5 A-Levels را بگیرند.
دوره Baccalaureate International در انگلستان در بیشتر مدارس به عنوان جایگزینی برای A-Levels ارائه میشود.
رشته های فنی حرفه ای:
Vocational Qualifications
دانش اموزانی که در پی ادامه تصیل رفتن به دانشگاه نیستند میتوانند تحصیلات خود را به تحصیل در دوره های فنی حرفه ای ادامه دهند. این دوره ها شامل:
BTEC Awards
National Vocational Qualification (NVQ)
City and Guilds Qualification
Apprenticeships
اغلب دانش آموزان خارجی که به انگلستان جهت تحصیل میایند این هدف دارند تا بتوانند در دوره های دانشگاهی شرکت کنند.
تحصیلات عالی
Higher Education System
در انگلستان به دلیل وجود صدها دانشگاه امکان تحصیل برای دانش آموزان در رشته های مختلف چه برای داش آموزان خود و چه دانش آموزان خارجی ( بین المللی) را فراهم نموده است. در انگلستان یک سوم دانش آموزان به شکلی به تحصیلات عالی راه میابند که در اسکاتلند این رقم 50% کل دانش اموزان اسکاتلندی است که این امر باعث رقابت شدیدی بین دانش آموزان شده که توصیه میشود تا در فرصت مناسب و سریع جهت ثبت نام اقدام نمایند. در انگستان اغلب دوره های کارشناسی 3 ساله است اگر چه دوره هایی به نام دوره های ساندویچی در حال افزایش بوده که چهار سال است ( شامل سه سال تحصیل و یک سال تجربه کاری است). در حالی که اغلب دوره های کارشناسی در اسکاتلند 4 ساله است.
منبع:http://www.ukstudytoday.com/
بانك موضوع پايان نامه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فقه و حقوق- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مامايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت آموزشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بانكداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت شهري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت صنعتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت فن آوري اطلاعات (IT)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي شيمي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي عمران- نقشه كشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر - معماري سيستمها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- هوش مصنوعي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پرستاري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پزشكي عمومي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پيراپزشكي- بيهوشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته MBA
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آبخيزداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آمار- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته اقتصاد
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تاريخ
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تربيت بدني- كليه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافيا- برنامه ريزي روستايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافياي سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته حسابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته روانشناسي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته رياضي محض
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- ادبيات انگليسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- مترجمي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات عرب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات فرانسه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبانشناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي گياهي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- علوم جانوري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- ميكروبيولوژي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم اجتماعي- جامعه شناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم تربيتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فيزيك- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته كتابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست( كليه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت اجرايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - تحول سازماني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - مالي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني- بازاريابي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بيمه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي- منابع انساني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي آبياري - گرايشهاي هيدرولوژي- زهكشي و ساختمانهاي توزيع و انتقال آب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- باغباني (همه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- اقتصاد كشاورزي و مديريت مزرعه
-
ليست موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- گياهپزشكي- بيماري شناسي گياهي
معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Sage
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Embase
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - كتابخانه OECD
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -Reaxys
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village 2
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Hein Online
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Talor and Francis
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - DOJA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Archnet
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISI Web of Knowledge
- آشنایی با پايگاههاي اطلاعاتي- پرتال منابع دیجیتال پزشکی وزارت بهداشت (PMDR)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -ASCE Library
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -IRANDOC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ERIC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - SID
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - پايگاه مجلات تخصصي نور(NOORMAG)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ACM
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - IEEE
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - JAMA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - PubMed
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Ebsco
- آشنایی با پایگاه اطلاعاتی - SpringerLink
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ProQuest
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Science Direct
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Emerald
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Thieme
- آشنايي با پايگاه اطلاعاتي Scopus ، پايگاه چكيده مقالات جهان
حمايت از پايان نامه ها
- حمایت از پایان نامه های علوم سیاسی توسط بیرخانه حمایت و هدایت پایاننامهها و رسائل علوم انسانی
- حمایت از پایان نامه های حقوق توسط دبیرخانه حمایت و هدایت پایان نامه ها و رسائل علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های حقوق در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های روانشناسی و تعلیم و تربیت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های اقتصاد در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های مدیریت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های علوم اجتماعی و ارتباطات در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- اعلام حمايت مالي از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري توسط موسسه شاخص پروژه
- محورهای پژوهشی مورد حمایت وزارت بازرگانی
- اولويتهاي پژوهشي شركت سرمايهگذاريهاي خارجي ايران(ايفيك) در سال 1392
دانلود . . .
بورسهای خارجی
-
16 موقعیت PhD بسیار رقابتی برای پروژه های دکترا در سطح جهانی در علوم بهداشتی و درمانی در دانشگاه Ahhus ، دانمارک
-
اطلاعات در مورد بورس تحصیلی سالانه در كشور ژاپن براي فوق ديپلم، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
-
بورس تحصیلی (گروه شیمی دانشگاه ابردین انگلستان)
-
بورس تحصیلی در حیطه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه علوم اعصاب، روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه پزشکی دانشگاه آکسفورد انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین (Aberdeen)
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی و داروسازی (گروه شیمی) دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در زمینه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا در حیطه پزشکی و داروسازی دانشگاه دورهام(Durham )انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا داروسازی - نقش پروتئین هومر در درد مزمن(پزشکی و داروسازی)
-
بورس تحصیلی دکتری دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه دشربروکس کانادا
-
بورس تحصیلی دکتری در حیطه شیمی دانشگاه Monash استرالیا
-
بورس تحصیلی دکتری ( گروه شیمی دانشگاه ابردین (aberdeen)انگلستان)
دانشگاههاي برتر جهان
-
دانشگاه هاي مالزي
-
دانشگاه UPM ( دانشگاه پوترا مالزي)( دولتي)
-
دانشگاه UM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه USM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UITM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UTM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UKM مالزي( دولتي)
-
دانشگاه MMU مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCTI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCSI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه TENAGA مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاهKBU مالزي(خصوصي)
-
-
شرايط زندگي شهروندي در مالزي
-
دانشگاه هاي انگلستان
-
دانشگاه هاي اكراين
-
دانشگاههاي آلمان
-
دانشگاههاي استراليا