انواع ساختارهاي آموزشي در المان
دانشگاه
دانشگاه معمولاً محلّی است برای فراگیری روشهای علمی و دانش نظری. به عنوان رشتههای معمولِ (کلاسیک) دانشگاهی، میتوان
از رشتههایی مانند پزشکی، حقوق، علوم انسانی، علوم طبیعی و اقتصادی و تربیت معلّم نامبرد.
در دانشگاهها آموزش وپژوهش با یکدیگر آمیختهاند و رابطهی تنگاتنگی با هم دارند. دانشگاه مکانی برای آموزش و تحقیقات بنیادی و کاربردی است. دانشجویان دانشگاهها آزادند تا برنامهی درسی خود در هر نیمسال تحصیلی را شخصاً انتخاب کنند و حتّی استادان خود را آزادانه برگزینند. امّا چهارچوب کلّی هر رشتهی تحصیلی، در آییننامهی تحصیلی رشتهی مربوطه (Studienordnung) تا حدّی مشخّص شده است. تحصیل دانشگاهی را نمیتوان با آموزش حرفهای برابر دانست. دانشگاهها در پایان تحصیل، به دانشآموختگان، مدارج دیپلم، مَگیستِر(Magister) وهمینطور دکترا اعطاء میکنند. بهزودی تقریباً در تمام دانشگاههای آلمان، دورههای تحصیلی با مدرکهای برابر با استانداردهای بینالمللی، Bachelor و Masterعرضه خواهد شد.
مراکز آموزش عالی حرفهای "فاخ هُخشوله" (Fachhochschule)
کسی که در کنار آموزش دانشگاهی (آکادمیک) به آموزش حرفهای علاقه دارد و تجربهی عملی در دوران تحصیل برایشان مهمتر از دانش محض به تنهایی است، بهتر است که در مراکز آموزش عالی حرفهای (Fachhochschule) آلمان تحصیل کند. این مراکز، تقریبا شبیه دانشگاههای جامع علمی و کاربردی در ایران است. محتوای درسی در رشتههای اینگونه مراکز آموزش عالی، به تناسب نیازهای حرفهای تعیین شدهاند. برخلاف دانشگاههای آلمان، برنامهی درسی در این گونه مراکز از پیش تعیین شدهاست. از ویژگیهای این مراکز:
- برنامهی منسجم درسی از آغاز تا پایان تحصیل
- تدوین محتوای درسی رشتههای گوناکون به تناسب نیازهای حرفهای
- دورهی تحصیل کوتاهتر در مقایسه با دانشگاه
- تحقیقات با توجّه به نیاز در زمینههای کاربردی
کادر آموزشی این گونه مراکز معمولاً نیروهای با تجربه و پر سابقه در حرفهی موردنظرند و برخی از آنان مدیرانی هستند که به نیازهای بازار کار در رشتهی موردنظر بهخوبی آگاهند. دانشآموختگان این مراکز بعد از پایان تحصیل، شانس بسیار خوبی برای یافتن شغلی در رشتهی خود دارند. مدرک تحصیلی ارائهشده به دانشآموختگان مراکز عالی آموزش عالی حرفهای ، دیپلم میباشد.
مدارس عالی هنر و موسیقی
۵۶ مدرسهی عالی هنر و موسیقی، دانشجویان با استعداد را در حرفههای هنری آموزش میدهند. متقاضیان تحصیل در مدارس عالی هنر میباید نمونهای از کارهای خود را به مرکز مورد نظر ارسال کنند. معمولاً پس از آن در آزمونی حضوری، با انجام تکلیفهایی گوناگون، تواناییهای متقاضیان در رشتههای انتخابی سنجیده میشود. در برخی موارد متقاضیان میتوانند بدون داشتن مدرک دیپلم دبیرستان، در مراکز آموزش عالی هنر به تحصیل بپردازند. در مورد شرایط دریافت پذیرش و تعداد نمونههای کاری که متقاضی برای دریافت پذیرش میباید ارائه دهد، میتوان با مدرسهی عالی هنر مربوطه تماس گرفت. نقّاشی، گرافیک، پیکر تراشی، طرّاحی (Design und Gestaltung) و تربیّت معلّم در هنرهای تجسّمی، نمونههایی از رشتههای تحصیلی در این مدارساند. بهعنوان دیگر رشتههای مهمّ این مدارس، میتوان از معماری، مرمّت آثار تاریخی، سفالگری نامبرد. دیپلم، مدرک نهایی است که معمولاً هنرجو از این مراکز دریافت میکند. مدارس عالی موسیقی معمولاً به آموزش هنرجو در رشتههای زیر میپردازند:
آموزش آلات موسیقی، آموزش آواز، ساخت قطعات موسیقی، رهبری ارکستر.
برخی از این مدارس افزون بر این رشتهها، رشتههایی مانند موزیک کلیسا، جاز، کارگردانی موزیک تئاتر هم ارائه میدهند. در آزمون سنجش قابلیّتها، تواناییهای متقاضیان در زمینههای گوناگون در قالب امتحانات شفاهی، کتبی و عملی ارزیابی میشود.
رسانههای گروهی مدرن (Moderne Medien)
علاقهمندان به رشتههای مرتبط با فیلم و تلویزیون، میتوانند در مرکز آموزش عالی فیلم و تلویزیون مونیخ و همچنین در مرکز آموزش عالی "کُنراد وُلف" (Konrad Wolf) در پُتس دام- بابلزبرگ Potsdam-Babelsberg به تحصیل در رشتههایی مانند کارگردانی، فیلمبرداری و مدیریّت تولید بپردازند.
نشانی دیگر، مرکز آموزش عالی هنر برای رسانههای گروهی در کُلن است که به عنوان تنها مرکز آموزش عالی در زمینهی رسانههای دیداری- شنیداری (Audiovisuell) در آلمان شناخته میشود. این مرکز با سابقهی ده سالهی خود در آموزش هنرجو، از اعتبار خاصّی در سطح بینالمللی برخوردار است. متقاضیان تحصیل در رشتههای این مراکز، پس از گذراندن یکسری آزمونهای عملی و شفاهی پذیرفته میشوند.
مدارس آموزش عالی تربیّت معلم ( Pädagogische Hochschule)
این مراکز به اختصار "پِ ها" ( PH) نامیده میشوند. تنها مرکز آموزش عالی تربیت معلّم آلمان در ایالت بادن ووتنبرگ آلمان قرار دارد. در بقیّهی ایالتها دانشکدهای در دانشگاهها به این رشته اختصاص داده شدهاست. در مراکز تربیت معلم ، مربیّان مدارس ابتدائی، کادر آموزشی برای مراکز آموزشی Real- und Hauptschule و مدارس ویژه معلولین و عقب افتادگان ذهنی آموزش داده میشوند
سیستم آموزشی در کشور آلمان در ایالتهای گوناگون متفاوت است. امادر بیشتر ایالتها بچهها معمولاً از سن سه تا هفت سالگی به مراکز پیشدبستانی مانند کودکستان میروند. بعد از سپری شدن این دوره، تحصیلات دبستانی آغاز میگردد که در طی آن دانشآموزان معمولاً از سن ۵ تا ۱۲ سالگی، در زمینههای زبان آلمانی، حساب و معمولاً یک زبان خارجی آموزش داده میشوند. پس از این مرحله، دانشآموزان به مدارس آموزش متوسّطه راه مییابند. گروهی از دانشآموزان معمولاً پس از پایان کلاس پنجم ویا هفتم در رئال شوله (Realschule) به ادامهی تحصیل میپردازند. با پایان کلاس دهم، این دانشآموزان دورهی متوسّطهی تحصیلی را به پایان میرسانند.
هاپتشوله(Hauptschule) یکی دیگر از مراکز آموزش متوسّطه است که معمولاً از کلاس پنجم تا نهم و یا دهم به طول میانجامد. تمام دانشآموزانی که در هیچکدام از مراکز آموزشمتوسّطهی تمام وقت آلمانی پذیرفته نشدهاند، موظّف به نامنویسی در هاپت شولهها هستند.
نوع دیگر از مدارس آموزش متوسّطه، گیمنازییوم (Gymnasium) نام دارد. تحصیل در این دبیرستانها در بیشتر ایالتها با به پایان رساندن سال پنجم تحصیلات دبستانی آغاز شده و دورهی آن معمولاً ۹ سال به طول میکشد و با پایان سال تحصیلی سیزدهم، دانشآموز موفّق به دریافت مدرک دیپلم میشود.
مراکز آموزش عالی وابسته به کلیسا
در آلمان بیش از ۴۰ مرکز آموزش عالی وجود دارد که وابسته به کلیسای کاتولیک و یا پروتستان هستند. در مراکز آموزش عالی وابسته به کلیسای پروتستان، کشیشهای زن و مرد وهمچنین معلّمان علوم دینی آموزش داده میشوند. در برخی از این مراکز رشتههایی مانند موزیک کلیسا، علوم اجتماعی و بهزیستی هم عرضه میشوند
آموزش کشیشان کاتولیک (Priester) در دانشکدهی الهیّات صورت میگیرد. فرقههای مذهبی گوناگون وابسته به کلیسای کاتولیک هم به سهم خود در دانشکدههایی ویژه به آموزش نیروی تازه نفس در فرقهی مذهبی مربوطه میپردازند.
مراکز آموزش عالی خصوصی
چند سالی است که مؤسّسههای آموزش عالی خصوصی در آلمان بسیار رواج پیدا کردهاند. اگر قصد تحصیل در یکی از این مؤسّسهها را دارید، باید به این نکته توجّه کنید که آیا مدرک مؤسّسهی مورد نظر شما دارای رسمیّت و پذیرش دولتیست یا خیر. مؤسّسههای آموزش عالی خصوصی که در فهرست به تصویب رسیده توسّط کنفرانس رئیسان دانشگاهی Hochschulrektorenkonferenz نیامدهاند، فاقد رسمیّت دولتی هستند.
برخی مراکز آموزش عالی خصوصی از سوی سازمانها و بنیادهای متعدّدی پشتیبانی مالی میشوند. به برخی هم کمکهای دولتی تعلّق میگیرد. نکتهی مشترک همهی این مراکز، پرداخت شهریه توسّط دانشجوست. این شهریه ممکن است از ۱۵۰۰۰ یورو برای کلّ تحصیل تا ۴۰۰۰ یورو در هر ترم تغییر کند. تعداد دانشجویان این رشتهها بسیار کمتر از مراکز دولتی است و آموزش و راهنمایی دانشجویان در چهارچوبی بسیار شخصی انجام میگیرد. مراکز آموزش عالی خصوصی معمولاً دانشجویان خود را شخصاً انتخاب میکنند. برای پذیرفتهشدن در یک چنین مؤسّسهای معمولاً افزون بر میانگین نمرات بالا، قابلیّتهای فردی و تعهّد کاری متقاضی بسیار مهم است. بسیاری از این مراکز همکاری تناتنگی با واحدهای اقتصادی دارند و به دانشجویان خود دورههای کارآموزی در خارج از آلمان هم ارائه میدهند.
آموزشگاههای حرفهای (Berufsakademie)
در ایالتهای بادن ووتنبرگ، زاکسن، تورینگن و برلین میتوان به جای تحصیل در دانشگاهها یا مراکز آموزش عالی حرفهای، در آموزشگاههای حرفهای (Berufsakademie) ، که به اختصار (BA) نامیده میشوند، به ادامهی تحصیل پرداخت.
در آموزشگاههای حرفهای به دانشجویان این امکان داده میشود که در رشتههای علوم اقتصادی، علوم اجتماعی و رشتههای فنّی به تحصیل بپردازند. شرط لازم برای تحصیل در این آموزشگاهها داشتن مدرک دیپلم ( پایان تحصیلات دبیرستانی) یا مدرکی برابر با مدرک پایان تحصیلات دبیرستانی است به همراه ارائهی یک قرارداد آموزشی با مرکزی آموزشی که طرف قرارداد آموزشگاه حرفهای مورد نظر است.
در آموزشگاههای حرفهای، دانشجویان در طول ۶ نیمسال تحصیلی در چهارچوب یک سیستم آموزشی دوگانه به تحصیل میپردازند. سیستم دوگانه به این معناست که آموزش تئوری در این مراکز با آموزش عملی همراه است. در این مدارس برنامهی درسی از پیش تعیین شدهای در اختیار دانشجو قرار میگیرد. در طول تحصیل به دانشجویان از سوی واحدهای اقتصادی که طرف قرارداد آموزشگاههای حرفهای هستند، ماهیانه مبلغ ۵۰۰ یورو و یا بیشتر پرداخت میشود.
مدرک دیپلم دانشگاه در سه سال
پس از سهسال تحصیل و آموزش علمی و عملی در آموزشگاههای حرفهای، به دانشآموختهگان این مراکز مدرک "دیپلم BA" اعطا میشود. دیپلم این مرکز برابر و همپایه با مدرک دیپلم مراکز آموزش عالی حرفهای (Fachhochschule) است. بسیاری از شرکتها به دنبال جذب نیروی کار از میان دانشآموختگان BA هستند، زیرا که این دانشجویان در کنار آموزش علمی دارای تجربههای عملی گرانبهایی در طول تحصیل شدهاند. تقریباً ۹۰ درصد از دانشآموختگان این مراکز پس از پایان تحصیل بهراحتی جذب بازار کار میشوند. بسیاری از واحدهای اقتصادی بر طبق تعرفهای خود را موظّف کردهاند که دانشآموختگان BA را پس از پایان تحصیل به صورت قراردادی استخدام نمایند.
در برخی از آموزشگاههای حرفهای مانند آموزشگاه حرفهای اشتوتگارت، رشتههای بینالمللی هم ارائه میشوند که برای دانشجویان خود امکان اقامت در مدارس خواهرخوانده در خارج از کشور را هم فراهم میکنند.
منبع: http://www.irdeutsch.com
بانك موضوع پايان نامه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فقه و حقوق- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مامايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت آموزشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بانكداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت شهري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت صنعتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت فن آوري اطلاعات (IT)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي شيمي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي عمران- نقشه كشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر - معماري سيستمها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- هوش مصنوعي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پرستاري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پزشكي عمومي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پيراپزشكي- بيهوشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته MBA
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آبخيزداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آمار- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته اقتصاد
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تاريخ
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تربيت بدني- كليه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافيا- برنامه ريزي روستايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافياي سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته حسابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته روانشناسي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته رياضي محض
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- ادبيات انگليسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- مترجمي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات عرب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات فرانسه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبانشناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي گياهي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- علوم جانوري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- ميكروبيولوژي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم اجتماعي- جامعه شناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم تربيتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فيزيك- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته كتابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست( كليه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت اجرايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - تحول سازماني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - مالي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني- بازاريابي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بيمه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي- منابع انساني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي آبياري - گرايشهاي هيدرولوژي- زهكشي و ساختمانهاي توزيع و انتقال آب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- باغباني (همه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- اقتصاد كشاورزي و مديريت مزرعه
-
ليست موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- گياهپزشكي- بيماري شناسي گياهي
معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Sage
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Embase
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - كتابخانه OECD
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -Reaxys
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village 2
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Hein Online
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Talor and Francis
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - DOJA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Archnet
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISI Web of Knowledge
- آشنایی با پايگاههاي اطلاعاتي- پرتال منابع دیجیتال پزشکی وزارت بهداشت (PMDR)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -ASCE Library
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -IRANDOC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ERIC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - SID
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - پايگاه مجلات تخصصي نور(NOORMAG)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ACM
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - IEEE
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - JAMA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - PubMed
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Ebsco
- آشنایی با پایگاه اطلاعاتی - SpringerLink
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ProQuest
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Science Direct
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Emerald
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Thieme
- آشنايي با پايگاه اطلاعاتي Scopus ، پايگاه چكيده مقالات جهان
حمايت از پايان نامه ها
- حمایت از پایان نامه های علوم سیاسی توسط بیرخانه حمایت و هدایت پایاننامهها و رسائل علوم انسانی
- حمایت از پایان نامه های حقوق توسط دبیرخانه حمایت و هدایت پایان نامه ها و رسائل علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های حقوق در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های روانشناسی و تعلیم و تربیت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های اقتصاد در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های مدیریت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های علوم اجتماعی و ارتباطات در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- اعلام حمايت مالي از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري توسط موسسه شاخص پروژه
- محورهای پژوهشی مورد حمایت وزارت بازرگانی
- اولويتهاي پژوهشي شركت سرمايهگذاريهاي خارجي ايران(ايفيك) در سال 1392
دانلود . . .
بورسهای خارجی
-
16 موقعیت PhD بسیار رقابتی برای پروژه های دکترا در سطح جهانی در علوم بهداشتی و درمانی در دانشگاه Ahhus ، دانمارک
-
اطلاعات در مورد بورس تحصیلی سالانه در كشور ژاپن براي فوق ديپلم، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
-
بورس تحصیلی (گروه شیمی دانشگاه ابردین انگلستان)
-
بورس تحصیلی در حیطه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه علوم اعصاب، روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه پزشکی دانشگاه آکسفورد انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین (Aberdeen)
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی و داروسازی (گروه شیمی) دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در زمینه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا در حیطه پزشکی و داروسازی دانشگاه دورهام(Durham )انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا داروسازی - نقش پروتئین هومر در درد مزمن(پزشکی و داروسازی)
-
بورس تحصیلی دکتری دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه دشربروکس کانادا
-
بورس تحصیلی دکتری در حیطه شیمی دانشگاه Monash استرالیا
-
بورس تحصیلی دکتری ( گروه شیمی دانشگاه ابردین (aberdeen)انگلستان)
دانشگاههاي برتر جهان
-
دانشگاه هاي مالزي
-
دانشگاه UPM ( دانشگاه پوترا مالزي)( دولتي)
-
دانشگاه UM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه USM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UITM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UTM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UKM مالزي( دولتي)
-
دانشگاه MMU مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCTI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCSI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه TENAGA مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاهKBU مالزي(خصوصي)
-
-
شرايط زندگي شهروندي در مالزي
-
دانشگاه هاي انگلستان
-
دانشگاه هاي اكراين
-
دانشگاههاي آلمان
-
دانشگاههاي استراليا