بانك اطلاعات عناوين پايان نامه و پژوهش معرفي پايگاه هاي اطلاعات علمي بخش خدمات وب و seo بخش دانلود رايگان بخش دانلود پروپوزال بخش معرفي دانشگاههاي خارجي و شرايط تحصيل و بورس آنها

این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید

iranresearches-telegram

فروشگاه ایران پژوهان 

بورسهای خارجی

نگارش یافته توسط مدير محتواي ايران پژوهان مجموعه: منابع آزمون كارشناسي ارشد رشته هاي علوم كشاورزي( سراسري و آزاد)
تعداد بازدید: 1282
چاپ

گرایشها و موقعیتهای شغلی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

در كشوري كه بايد مواد غذايي را براي بيش از 60 ميليون جمعيت تأمين كرد، صنايع غذايي هيچ وقت در انزوا قرار نخواهد گرفت براي همين فارغ التحصيل اين رشته اگر آمادگي كار در كارخانه يا كارگاه را داشته باشد در كارخانه‌هايي كه بيشتر در حومه شهر يا شهرهاي كوچك واقع شده است – فرصت شغلي مناسبي به دست خواهد آورد. در ضمن فارغ التحصيل کارشناسی ارشد علوم و صنايع غذايي مي‌تواند با استفاده از سرمايه شخصي يا مشاركت با فردي كه سرمايه مورد نياز را دارد، واحد توليدي خصوصي ايجاد كند. كاري كه تعدادي از فارغ التحصيلان اين رشته انجام داده‌اند و موفق شده‌اند.

براي كسب موفقيت در طي دوره تحصيلي و امكان ادامه تحصيل  در اين رشته، داوطلب بايد از توان و دانش بالا در دروس شيمي و زيست شناسي و رياضي برخوردار باشد. در ضمن از آنجا كه زمينه اشتغال متخصصان اين رشته بيشتر در كارخانجات اعم از آزمايشگاه وخط توليد است، داوطلب بايد از توان جسمي مطلوب و نيز دقت كافي بهره‌مند باشد.

 

فارغ التحصيلان رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي پس از تحصيلات، بسته به توانايي‌هاي فردي و علمي خود، مي‌توانند مسئوليت‌هاي متفاوتي نظير: مديريت توليد كارخانجات فني،‌ مسئوليت آزمايشگاه‌ها، انجام فعاليت‌هاي تحقيقاتي براي بهبود كيفيت توليدات غذايي، ساخت محصولات جديد‌، افزايش توليد، كاهش ضايعات، بسته‌بندي و ... ارايه مشاوره علمي به واحدهاي توليدي و فعاليت‌هاي ديگر را بر عهده گيرند.

 

دروس آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی

فارغ التحصيلان رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي) براي تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد مي‌بايست بر دروس زير تسلط كامل داشته باشند:

1ـ زبان عمومي و تخصصي

2ـ رياضيات

3ـ شيمي موادغذايي

4ـ ميكروبيولوژي موادغذايي

5ـ تكنولوژي موادغذايي

6ـ اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي

 

« زبان عمومي و تخصصي »

تعداد سؤالات اين درس در آزمون سراسري سال 91 شامل 30 سؤال است. همان‌طور كه از نام درس پيداست، شماري از سؤالات اين درس زبان عمومي و تعدادي از آن‌ها نيز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصي رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي) است. بدون ترديد اگر دانشجويان در درس زبان حداقل‌هايي را داشته باشند مطالعه و سرمايه‌گذاري در اين درس مي‌تواند منطقي باشد.

 

« رياضيات »

درس رياضيات در رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي) در آزمون سال 91 شامل 30 تست بوده و ضريب آن 2 مي‌باشد. مواد امتحاني اين درس مجموعه‌اي از مطالب رياضي کنکور کارشناسي و رياضيات دانشگاهي است. سرفصل‌هايي كه در كنكور علوم و صنايع غذايي از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: تابع، حد و پيوستگي، مشتق و كاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم، انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتريس، توابع چند متغيره، انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روي خم و روي سطح، مختصات قطبي، سری‌ها، قضاياي ديورژانس، استوكس، هندسه تحليلي، توابع برداري، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن. براي فائق آمدن بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب­هاي رياضيات دانشگاهي مانند کتب دکتر شيدفر استفاده نمود.

« شيمي مواد غذايي »

درس شيمي موادغذايي در کنکور کارشناسی ارشد سال 91، شامل 25 سوال بوده و ضریب آن 2 مي‌باشد. سرفصل‌هايي كه در كنكور علوم و صنايع غذايي از اين درس از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: كربوهيدارت‌ها، آب، ديسپرسيون‌هاي غذايي، پروتئين‌ها، آنزيم،‌ ليپيدها، رنگ مواد غذايي، ويتامين‌ها و مواد معدني، طعم موادغذايي مي‌باشد. براي فائق آمدن بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب­هاي شيمي مواد غذايي مولف دكتر فاطمي و دكتر بابك قنبرزاده استفاده نمود. با توجه به گستردگي اين درس و همچنين ممكن است در دانشگاه تمامي سرفصل‌هاي لازم تدريس نشده باشد

 

« ميكروبيولوژي موادغذايي »

درس ميكروبيولوژي موادغذايي در رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي)در کنکور سراسري سال 91 در مقطع ارشد، شامل 25 سوال بوده و ضریب آن 2 مي‌باشد. سرفصل‌هايي كه در كنكور علوم و صنايع غذايي از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: طبقه‌بندي باكتري‌ها، عوامل موثر بر ميكروارگانيسم‌ها، روش‌هاي تعيين ميكروارگانيسم‌ها، روش‌هاي نگهداري موادغذايي، بيماري‌هاي باكتريايي ناشي از موادغذايي طبقه‌بندي كپك و مخمر، انگل‌ها مي‌باشد. براي مسلط شدن بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب ميكروبيولوژي موادغذايي مؤلف جي استفاده نمود.

« تكنولوژي موادغذايي »

درس تكنولوژي موادغذايي در رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي)در کنکور کارشناسی ارشد سراسري سال 91 ، شامل 45 سوال بوده و ضریب آن 4 و يكي از دروس مهم اين رشته مي‌باشد. سرفصل‌هايي كه در كنكور علوم و صنايع غذايي از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: لبنيات، غلات، روغن، كنسرو، اصول نگهداري، قند. براي تسلط بيشتر بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب تكنولوژي لبنيات مؤلفين دكتر علي مرتضوي، قدس روحي، تكنولوژي قند مؤلفين دكتر مصباحي، دكتر بهزاد، تكنولوژي روغن مؤلف فرشته مالك، تكنولوژي غلات مؤلفين دكتر هادي پيغمبردوست، دكتر ناصر رجب‌زاده و كنسرو و اصول نگهداري مؤلف دكتر حسين فاطي استفاده نمود.

« اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي »

درس اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي (علوم و صنايع غذايي) در کنکور سراسري سال 91 در مقطع کارشناسی ارشد، شامل 25 سوال بوده و ضریب آن 2 مي‌باشد. سرفصل‌هايي كه در كنكور علوم و صنايع غذايي از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: اهداف طراحي كارخانه، مسائل اقتصادي طرح، انتقال تكنولوژي،‌ مجوزها و استعلام‌ها، عوامل موثر در طراحي محل كارخانه، اتوماسيون، ترسيم فلوچارت، مشخصات ساختماني كارخانه و بخش اداري، آحاد، ابعاد، چگالي، غلظت، فشار، زاويه ريپوز و لغزش، سرعت ته‌نشيني، موازنه جرم  انرژي سايكرومتري، مكانيك سيالات، تنش و كرنش، ويسكوزيته، معادله پيوستگي و برنولي، ارتفاع معادل، وسايل انداز‌گيري مشخصات سيال، پمپ، نور، انواع انبار و سيستم‌هاي وابسته، موتورخانه، سردخانه، آب مصرفي، سيستم‌هاي انتقال، لوله‌كشي، نيروي برق و كابل‌ها، فلزات مناسب، ترمودیناميك، كاربرد انجماد، انتقال حرارت به روش هدايتي، جابه‌جايي و تشعشعي و انتقال حرارت كلي، فرآيند حرارتي، توليد سرما، تبخير و خشك كردن، انتقال جرم و خوردگي. براي تسلط بيشتر بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب اصول طراحي كارخانجات مؤلف دكتر شاهدي و اصول طراحي كارخانجات مؤلفين دكتر كلباسي، دكتر محمد حسين حسيني استفاده نمود.

ضرایب دانشگاه سراسری علوم و صنایع غذایی

رديف

نام درس

ضريب درس در كنكور

علوم و صنايع غذايي

1

زبان عمومي و تخصصي

2

2

رياضيات

2

3

شيمي مواد غذايي

2

4

ميكروبيولوژي مواد غذايي

2

5

تكنولوژي مواد غذايي (تكنولوژي لبنيات قند، روغن، غلات، كنسرو، اصول نگهداري)

4

6

اصول طرلحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي

2

 نام دروس و ضرایب کارشناسی ارشد صنایع غذایی (ویژه دانشگاه آزاد)

علوم و صنایع غذایی در دانشگاه آزاد جزء مجموعه 4 کشاورزی و دارای گرایش های زیر است:

1- علوم و صنایع غذایی

2- تکنولوژی مواد غذایی

3- مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی

4- شیمی مواد غذایی

5- میکروبیولوژی مواد غذایی

6- مهندسی صنایع غذایی

 

نام دروس و ضرایب صنایع غذایی در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد:

رديف

نام درس

ضريب درس در كنكور

علوم و صنايع غذايي

تكنولوژي مواد غذايي

شيمي مواد غذايي

1

ریاضی و آمار

2

2

2

2

زبان

3

3

3

3

شيمي مواد غذايي

4

2

4

4

ميكروبيولوژي مواد غذايي

2

2

2

5

اصول و روش های نگهداری مواد غذایی و کنسروسازی

3

4

3

6

تکنولوژی مواد غذایی*

4

4

4

7

اصول مهندسی و طراحی کارخانجات مواد غذایی**

2

3

2

 

رديف

نام درس

ضريب درس در كنكور

ميكروبيولوژي مواد غذايي

مهندسي صنايع غذايي

مهندسي مواد و طراحی صنايع غذايي

1

ریاضی و آمار

2

2

2

2

زبان

3

3

3

3

شيمي مواد غذايي

2

2

2

4

ميكروبيولوژي مواد غذايي

4

2

2

5

اصول و روش های نگهداری مواد غذایی و کنسروسازی

3

3

3

6

تکنولوژی مواد غذایی*

4

4

4

7

اصول مهندسی و طراحی کارخانجات مواد غذایی**

2

4

4

 

* تکنولوژی مواد غذایی شامل: شیر، گوشت، قند، غلات و روغن

** اصول مهندسی و طراحی کارخانجات مواد غذایی شامل: اصول طراحی، اصول مهندسی، سیالات، انتقال جرم و حرارت، استاتیک

منبع:http://www.modaresanesharif.ac.ir/

بانك موضوع پايان نامه

معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي

حمايت از پايان نامه ها

RssFeed

-->