زندگی دانشجویی در آلمان
زندگی دانشجویی در آلمان چگونه است؟ به عنوان دانشجو کجا باید زندگی کرد؟ آیا دانشجو میتواند در کنار تحصیل کار کند؟ اطلاعاتی سودمند در ارتباط با زندگی دانشجویی در آلمان:
در اکثر دانشگاه های این کشور تحصیل رایگان است و 600 یورو هزینه زندگی و 200 یورو مخارج دانشگاه است که با کار کردن در المان می توان اکثر هزینه را بدست اورد
خوابگاه و بورسیه نیز برای دانش آموزان کوشا محیا است
کار دانشجویی
دانشجویان خارجی میتوانند بدون داشتن اجازهی کار در آلمان کار کنند. برای دانشجویان کشورهایی که عضو اتّحادیّهی اروپا نیستند و همچنین برخی از کشورهایی که به تازگی به عضویت اتّحادیّهی اروپا درآمدهاند، این اجازهی کار محدود است. این گروه از دانشجویان ( این قانون شامل حال دانشجویان ایرانی میشود) میتوانند بدون داشتن اجازهی کار، ۹۰ روز کامل یا ۱۸۰ نیمهروز در سال کار کنند. در برخی از ایالتهای آلمان این اجازهی کار فقط محدود به تعطیلات بین دو نیمسال تحصیلی است. اگر ادارهی کار شهر مربوطه موافقت کند، برای دانشجو افزون بر آن، اجازهی کار دیگری هم صادر میشود که به او اجازهی ۱۰ ساعت کار در هفته را میدهد. پیدا کردن کار دانشجویی در آلمان ساده است. به دلیل اینکه دانشجو نیروی کار ارزان قیمتتری برای کارفرماست، دانشجویان میتوانند به آسانی کار پیدا کنند. از سوی دیگر باید به این نکته توجّه شود که با درآمد بهدستآمده از کارسادهی دانشجویی، مثل کار در رستوران یا پیتزافروشی، نمیتوان خرج زندگی و تحصیل در آلمان را تأمین کرد.
درآمد کار دانشجویی معمولاً بین ۸ تا ۱۰ یورو در ساعت است. مگر این که دانشجو در زمینهای خاص، که در مورد آن تقاضا در بازار کار زیاد است، دارای تخصّص ویژهای باشد. برای یافتن یک کار دانشجویی مناسب، بهتر است به ادارهی امور صنفی و فوق برنامهی دانشجویی ویا به بخش کاریابی برای دانشجویان Studentenvermittlung، مستقر در ادارهی کار شهر مربوطه مراجعه کرد.
افتتاح حساب بانکی
با داشتن یک حساب بانکی در آلمان از نوع حساب در گردش (جاری) “جیرو کُنتو” Girokonto ، میتوانید همه جا به پول خود دسترسی داشته باشید. در صورت داشتن این حساب، پرداخت پول به حساب شما و همچنین برداشت وجه از آن به راحتی صورت میگیرد. برای افتتاح حساب بانکی به گدرنامهی خود احتیاج دارید. با داشتن این حساب میتوانید بدون توجّه به ساعتهای کاری بانک، با استفاده از کارت بانکی، از طریق دستگاههای پولپرداز، اقدام به برداشت پول از حساب خود نمایید.
دارندهی این حساب میتواند برای پرداخت وجوهی مثل کرایه خانه که میبایست به طور منظّم و ماهیانه پرداخت شوند، از طریق “مأموریّت مدّتدار”(Dauerauftrag) اقدام کند. با این روش دارندهی حساب به بانک خود مأموریت میدهد که بانک، مبلغ مورد نظر را ماهیانه به حسابی مشخّص پرداخت کند.
توجّه: پیش از افتتاح حساب، حق العمل (Grundgebühr) در بانکهای گوناگون را با هم مقایسه کنید.
بیمهی خدمات درمانی
دانشجویان آلمانی و خارجی از همان ابتدا زیر پوشش شرکتهای بیمهی خدمات درمانی دولتی قرار میگیرند. حقّ بیمهی این شرکتها تقریباً ۵۰ یورو در ماه است. بیمهشدگان به هنگام مراجعه به پزشک یا بیمارستان به طور رایگان درمان شده و داروهای لازم را هم به طور رایگان دریافت میکنند. به هنگام نامنویسی در دانشگاه، ارائهی گواهی شرکت بیمه خدمات درمانی، مبنی بر بیمهشدن دانشجو الزامی است. بدون در دست داشتن این مدرک نامنویسی دانشجو صورت نمیگیرد. در برخی از ایالتهای آلمان ارائهی گواهی بیمه از کشور مبدأ هم کافی است. هزینهی بیمهی دانشجویی تا پایان چهاردهمین نیمسال تحصیلی یا به عبارتی دیگر تا سن سیسالگی دانشجو ، بسیار مناسب است. امّا دانشجویان بالاتر از سیسال نمیتوانند از بیمهی دولتی استفاده کنند. این گروه از دانشجویان نزد شرکتهای بیمههای خصوصی، بیمهی درمانی میشوند. به دلیل گران بودن بیمههای خصوصی، ادارهی امور صنفی و فوقبرنامهی دانشجوییStudentenwerk برای این گروه از دانشجویان تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهاست. این اداره با همکاری یک شرکت بیمهی خدمات درمانی خصوصی، تعرفهی ویژهای برای دانشجویان بالای ۳۰ سال ارائه میکند. سهم ماهیانهای که دانشجو به این شرکت بیمه میپردازد هم تقریباً ۵۰ یورو در ماه است. برای اطّلاعات بیشتر در این مورد میتوان به ادارهی امور صنفی و فوقبرنامهی دانشجویی Studentenwerk مراجعه کرد.
در صورت بیمار شدن میتوان به پزشک عمومی یا به پزشک متخصّص مراجعه کرد. در کتابی به اسم گِلبِ زَیتِن (Gelbe Seiten) ( بانک اطّلاعات شهری)، فهرست کاملی از شماره تلفن و نشانی پزشکان عمومی و پزشکان متخصّص بر اساس رشتهی تخصّصی آنها وجود دارد. پیش از مراجعه به پزشک بهتر است که تلفنی نوبت بگیرید.
ساعتهای کاری بیمارستانها
بیماری خبر نمیکند. اگر خارج از ساعتهای کاری ( جمعهها، شبها و یا آخرهفته ) به پزشک یا به دارو نیاز پیدا کردید، میتوانید به مطب پزشک مورد نظر خود تلفن کنید. پیامگیر مطب پزشک، نام و نشانی پزشکانی را که در آن ساعتها کشیک دارند، به شما خواهد داد. همچنین اگر به دارو نیاز داشتید، میتوانید با مراجعه به نزدیکترین داروخانه، نشانی داروخانههای کشیک را پشت ویترین داروخانه ببینید.
بیمارستان
هزینهی بستریشدن در بیمارستان برای کسانی که زیر پوشش شرکتهای بیمهی خدمات درمانی دولتی قرار دارند، ۱۰ یورو در روزاست. مدّت بستری شدن در بیمارستان امّا نباید طولانیتر از ۲۸ روز در سال باشد. قبل از مراجعه به بیمارستان بهتر است که با شرکت بیمهی خود در اینباره مشورت کنید. به دلیل هزینههای درمانی بالا، گاهی بهتر است که دانشجو در صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان، به کشور خود مراجعه کند. به هر حال اگر در هر شرایطی در آلمان به پزشک اورژانس احتیاج پیدا کردید، میتوانید با شمارهی ۱۱۲ تماس بگیرید. تماس با این شماره رایگان و از تمام باجههای تلفن هم امکان پذیر است
در جستجوی خانه
جوینده یابنده است. این ضربالمثل در رابطه با یافتن خانه هم مصداق دارد. اما جستجوی مکانی برای زندگی معمولاً به این راحتی نیست. به همین دلیل میبایست به موقع برای کرایهی یک مکان مناسب اقدام کرد. منابعی که در این جستجو میتوان از آنها کمک گرفت، عبارتند از:
روزنامهها و تابلوهای اعلانات
در روزنامههای محلّی میتوان معمولاً آگهیهای فراوانی در رابطه با کرایهی اتاق و خانه پیدا کرد. این آگهیها معمولاً درصفحهی نیازمندی شمارههای روزهای چهارشنبه و آخر هفته چاپ میشوند. جوینده میتواند حتّی در روزنامه، اقدام به چاپ آگهی جستجوی خانه کند.
تابلوهای اعلانات دانشگاهها، نشانی دیگر برای جستجوی خانه، هستند. معمولاً بر روی این تابلوهای پر از آگهی، میتوان به آسانی مکانی برای زندگی دانشجویی پیدا کرد.
زندگی در خانههای اشتراکی (tenWohngemeinschaf ( که به اختصار “وِ گِ” نامیده میشوند، امکان خوبی برای دانشجویانی ست که به تنهایی به آلمان سفر میکنند. “وگ” به گونهای از زندگی گفته میشود که در آن چند نفر با هم، خانه و یا آپارتمانی اجاره میکنند و سپس اتاقها را میان خود تقسیم میکنند. از آشپزخانه، حمام، دستشویی و در بیشتر موارد یک اتاق نشینمن به صورت اشتراکی استفاده میشود. زندگی در”وِگِ”، این خوبی را دارد که دانشجو با افراد زیادی آشنا میشود.
میتوُنسِنتراله Mitwohnzentrale ، مهمانسرای دانشگاه، بنگاه معاملاتی) (Makler
میتوُنسِنتراله (Mitwohnzentrale)مؤسّسهای است بنگاه مانند که در آن کسانی که اتاقهای خانهی خود و یا همهی خانهی خود را برای مدّت مشخّصی اجاره میدهند، ثبتنام میکنند و دانشجویانی که در جستجوی خانهاند، میتوانند به این مراکز مراجعه کنند. میتوُنسِنتراله (Mitwohnzentrale) با دریافت مبلغی به عنوان حقّ کمیسیون Provision در زمانی مشخص برای دانشجو به جستجوی خانه میپردازد.
مهمانسراهای دانشگاه هم معمولاً اتاق در اختیار دانشجویان میگذارند.
کسی که از راه یک بنگاه معاملات ملکی، خانهای اجاره میکند، باید به این نکته توجّه کند که معمولاً پرداخت مبلغی به اندازهی اجارهی دوماه، به عنوان حقّ کمیسیون الزامی است.
خوابگاههای دانشجویی
زندگی در این خوابگاهها تقریباً ارزانترین نوع سکونت در آلمان است. تنها مشکل، کوچک بودن اتاقهاست. ادارهی امور صنفی و فوق برنامهی دانشجویی، نشانی و شرایط پذیرش در این خوابگاهها را در اختیار شما میگذارد.
قرارداد اجاره
با امضای قرارداد اجاره، شما موظّف به اجرای نکات زیر میشوید:
- پرداخت اجاره
- توجّه به مهلت فسخ قرارداد (Kündigungsfrist)
- پرداخت هزینههای تعمیراتی
- در برخی موارد تقبّل هزینههای نوسازی به هنگام تخلیه خانهی اجارهای
- پرداخت کامل اجاره حتّی در صورت افزایش این مبلغ
- پرداخت هزینههای جانبی (برای مثال دفع زباله و مصرف آب)
در رابطه با اجارهی خانه همیشه دو اصطلاح به کار برده میشود:
اجارهی سرد “کالت میته” ( (Kaltmiete یا اجارهی گرم “وارم میته” (Warmmiete)
اجارهی گرم “وارم میته” (Warmmiete) به این معناست که کرایهی آورده شده در قرارداد، تمام هزینههای جانبی را هم دربر میگیرد و مبلغ نهایی است که مستأجر باید بپردازد.
اجارهی سرد “کالت میته” (Kaltmiete(بر خلاف آن، مبلغی است که هزینههای جانبی در آن هنوز منظور نشدهاست.
همیشه به هنگام اجارهی اتاق یا خانه، در مورد مبلغ نهایی ،که دربردارندهی هزینههای جانبی است سئوال کنید. توجّه: هیچگاه هیچ قراردادی را امضا نکنید، اگر هنوز تمام مفادّ قرارداد را نفهمیدهاید.
ادارهی ثبت احوال و ادارهی خارجیها
هر خارجی که قصد دارد بیش از سه ماه در آلمان زندگی کند، میبایست در ظرف یک هفته پس از ورود خود به این کشور، محل سکونت خود را در ادارهی ثبت احوال (Einwohnermeldeamt) به ثبت برساند. برای این نامنویسی امضای صحبخانه در فرم درخواست ضروری است. بعدها با تغییر محل سکونت، میباید دوباره به ادارهی ثبت احوال مراجعه کرد و محل سکونت جدید را به ثبت رساند. نشانی این اداره را میتوان از بخش روابط بین الملل دانشگاهها (Akademisches Auslandsamt) گرفت.
ادارهی دیگری که تمام دانشجویان خارجی باید به آن مراجعه کنند، ادارهی خارجیها(Auslandsamt) است. دانشجو، درخواست اجازهی اقامت خود رابه همراه تأییدیّهی تأمین مالی اقامتش در آلمان، به این اداره تحویل میدهد. هردانشجوی خارجی میباید برای تأمین مخارج زندگی در آلمان، ماهیانه دستکم ۵۰۰ یورو پول داشتهباشد.
اگر مدارک زیر کامل باشند به درخواست اقامت پاسخ مثبت داده میشود:
- روادید معتبر دانشجویی
- فرم درخواست اقامت تکمیل شده ( این فرم را میتوان نزد بخش روابط بین الملل دانشگاهها Akademisches Auslandsamt گرفت )
- گذرنامهی معتبر
- مدرک بیمهی درمانی
- رونوشت قرارداد اجارهی خانه و یا به مدرکی معادل مانند گواهیای از صاحبخانه
- سه عدد عکس گذرنامهای
- و در مواردی ویژه یک گواهی پزشکی
اجازهی اقامت معمولاً برای یک سال صادر میشود و باید هر ساله تمدید شود
مدارک و کارنامههای مورد نیاز Dokumente und Zeugnisse
متقاضیان تحصیل در آلمان، باید مدارک گوناگونی را به ادارههای مختلف ارائه دهند.
تمام مدارکی که به زبانی غیر از آلمانی صادر شدهاند، معمولاً میباید ترجمه شوند. رونوشت تأئیدشدهی ترجمه، برای ارائه به ادارههای گوناگون کافی است.
توجّه: به هیچ اداره و سازمانی اصل مدارک خود را تحویل ندهید. ارائهی رونوشت مدارک کافی است.
بانك موضوع پايان نامه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فقه و حقوق- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مامايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت آموزشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بانكداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت شهري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت صنعتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت فن آوري اطلاعات (IT)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي شيمي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي عمران- نقشه كشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر - معماري سيستمها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كامپيوتر- هوش مصنوعي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پرستاري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پزشكي عمومي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته پيراپزشكي- بيهوشي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته MBA
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آبخيزداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته آمار- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته اقتصاد
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تاريخ
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته تربيت بدني- كليه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافيا- برنامه ريزي روستايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته جغرافياي سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته حسابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته روانشناسي- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته رياضي محض
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- ادبيات انگليسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان انگليسي- مترجمي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات عرب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبان و ادبيات فرانسه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زبانشناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي گياهي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- علوم جانوري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته زيست شناسي- ميكروبيولوژي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم اجتماعي- جامعه شناسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم تربيتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته علوم سياسي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته فيزيك- همه گرايشها
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته كتابداري
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته محيط زيست( كليه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت اجرايي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - تحول سازماني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني - مالي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بازرگاني- بازاريابي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت بيمه
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مديريت دولتي- منابع انساني
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي آبياري - گرايشهاي هيدرولوژي- زهكشي و ساختمانهاي توزيع و انتقال آب
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- باغباني (همه گرايشها)
-
بانك موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- اقتصاد كشاورزي و مديريت مزرعه
-
ليست موضوعات پايان نامه رشته مهندسي كشاورزي- گياهپزشكي- بيماري شناسي گياهي
معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Sage
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي: Embase
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - كتابخانه OECD
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -Reaxys
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village 2
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Hein Online
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Talor and Francis
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - DOJA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Archnet
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISI Web of Knowledge
- آشنایی با پايگاههاي اطلاعاتي- پرتال منابع دیجیتال پزشکی وزارت بهداشت (PMDR)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -ASCE Library
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي -IRANDOC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ISC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ERIC
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - SID
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - پايگاه مجلات تخصصي نور(NOORMAG)
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ACM
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - IEEE
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Engineering Village
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - JAMA
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - PubMed
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Ebsco
- آشنایی با پایگاه اطلاعاتی - SpringerLink
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - ProQuest
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Science Direct
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي - Emerald
- آشنايي با پايگاههاي اطلاعاتي- Thieme
- آشنايي با پايگاه اطلاعاتي Scopus ، پايگاه چكيده مقالات جهان
حمايت از پايان نامه ها
- حمایت از پایان نامه های علوم سیاسی توسط بیرخانه حمایت و هدایت پایاننامهها و رسائل علوم انسانی
- حمایت از پایان نامه های حقوق توسط دبیرخانه حمایت و هدایت پایان نامه ها و رسائل علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های حقوق در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های روانشناسی و تعلیم و تربیت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های اقتصاد در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های مدیریت در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- موضوعات پیشنهادی برای حمایت از پایان نامه های علوم اجتماعی و ارتباطات در شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- اعلام حمايت مالي از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري توسط موسسه شاخص پروژه
- محورهای پژوهشی مورد حمایت وزارت بازرگانی
- اولويتهاي پژوهشي شركت سرمايهگذاريهاي خارجي ايران(ايفيك) در سال 1392
دانلود . . .
بورسهای خارجی
-
16 موقعیت PhD بسیار رقابتی برای پروژه های دکترا در سطح جهانی در علوم بهداشتی و درمانی در دانشگاه Ahhus ، دانمارک
-
اطلاعات در مورد بورس تحصیلی سالانه در كشور ژاپن براي فوق ديپلم، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
-
بورس تحصیلی (گروه شیمی دانشگاه ابردین انگلستان)
-
بورس تحصیلی در حیطه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه علوم اعصاب، روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه گروه پزشکی دانشگاه آکسفورد انگلستان
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی ((گروه شیمی)) دانشگاه ابردین (Aberdeen)
-
بورس تحصیلی در حیطه ی پزشکی و داروسازی (گروه شیمی) دانشگاه ابردین (Aberdeen) انگلستان
-
بورس تحصیلی در زمینه مهندسی شیمی دانشگاه ابردین انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا در حیطه پزشکی و داروسازی دانشگاه دورهام(Durham )انگلستان
-
بورس تحصیلی دکترا داروسازی - نقش پروتئین هومر در درد مزمن(پزشکی و داروسازی)
-
بورس تحصیلی دکتری دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه دشربروکس کانادا
-
بورس تحصیلی دکتری در حیطه شیمی دانشگاه Monash استرالیا
-
بورس تحصیلی دکتری ( گروه شیمی دانشگاه ابردین (aberdeen)انگلستان)
دانشگاههاي برتر جهان
-
دانشگاه هاي مالزي
-
دانشگاه UPM ( دانشگاه پوترا مالزي)( دولتي)
-
دانشگاه UM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه USM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UITM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UTM مالزي ( دولتي)
-
دانشگاه UKM مالزي( دولتي)
-
دانشگاه MMU مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCTI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه UCSI مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاه TENAGA مالزي ( خصوصي)
-
دانشگاهKBU مالزي(خصوصي)
-
-
شرايط زندگي شهروندي در مالزي
-
دانشگاه هاي انگلستان
-
دانشگاه هاي اكراين
-
دانشگاههاي آلمان
-
دانشگاههاي استراليا