مهارتهاي پايان نامه نويسي

دانلود فرم ‍پروپوزال دانشگاهها

 

 iranresearches-telegram

محصولات ایران پژوهان را در فروشگاه ببینید
 

نگارش یافته توسط مدير محتواي ايران پژوهان مجموعه: علمي و پژوهشي
تعداد بازدید: 17816
چاپ

خود ارجاعی چیست؟

پاسخ: خود ارجاعی یا سلف سایتیشن به حالتی گفته می شود که نویسنده یک داکیومنت به داکیومنت های قبلی خود ارجاع بدهد.

سوال دوم: آیا خود ارجاعی امری نکوهیده است؟

پاسخ: خیر. این کار در ذاتش کاری اشتباه نیست. ولی اگر نویسنده بدون رعایت قواعد خود ارجاعی اینکار را انجام دهد امری است که باعث اختلال در علم سنجی می شود.

 

سوال سوم: درچه مواردی خود ارجاعی امری اشتباه است؟

پاسخ: درهرموردی که نویسنده فقط با هدف personal gratification به این کار مبادرت ورزد. مثلا فردی را درنظر بگیرید که ده عنوان مقاله نوشته باشد که درتمام این مقالات به بقیه ده مقاله دیگر ارجاع داده باشد با هدف اینکه H Index خودش را برابر با عدد 10 کرده باشد.

سوال چهارم: آیا خود ارجاعی فقط مختص نویسندگان است؟

پاسخ: خیر. مجلاتی که نویسندگان را تشویق به ارجاع به مقالات قبلا منتشر شده در همان مجله می کنند هم برایشان سلف سایتیشن تعریف شده است. داستان تا بدانجارسیده است که برخی مجلات وقتی کامنتهای داوری را به نویسنده یک مقاله در مرحله قبل از پذیرش مقاله اش ارسال می کنند بصورت رسمی درکامنتها از ایشان درخواست می کنند که درفلان پاراگراف به فلان مقاله که قبلا در همان مجله منتشر شده است ارجاع بدهد به این پدیده Coercive self citation گفته می شود. هدف این مجلات ارتقاَء Impact Factor مجله است و از آنجایی که self citation در ایمپکت فاکتور خام مجله نمایان نیست و معمولا آن چیزی که در ویترین مجله به نمایش گذاشته می شود همین ایمپکت فاکتور خام است

سوال پنجم: آیا ارجاع به مقالات قبلی خودمان در زمانی که مقاله مروری می نویسیم لازم است؟

پاسخ: معمولا چنین است. دراغلب موارد که یک سردبیر و یا یک Associate Editor یک مجله به شما بعنوان یک نویسنده نامه ای می نویسد و ازشما درخواست می کند که مقاله ای مروری برایشان نگارش بکنید از شما می خواهد که به مقالات قبلی خودتان که حاوی نتایج پژوهش های Original شما است در این مقاله مروری ارجاع بدهید. اصولا بعنوان یک قانون روتین، هیچ نویسنده ای بدون آنکه قبلا چندین مقاله اوریجینال چشمگیر در زمینه مورد علاقه مجله نداشته باشد از سوی سردبیر مجله دعوت به نگارش مقاله مروری نمی شود.

سوال ششم: درچه مواردی ارجاع به خود کاری درست است؟

پاسخ: درصورتی که به مقاله قبلی خود ارجاع میدهید و مطمئن هستید که مقاله دیگری با همان یافته های اوریجینال و مشخصات سوشیو دموگرافیک وجود ندارد که به آن ارجاع بدهید اینکار نه تنها نکوهیده نیست بلکه همانند ارجاع به سایر مقالات امری لازم است و به بیان موضوع و پرابلم و یافته های قبلی دانش در این فیلد کمک می کند. بنابراین در این مورد هیچ فرقی بین ارجاع به خود و ارجاع به دیگران نیست و این ارجاعات باید انجام شود.  علاوه بر آن درصورتی که مقاله شما از نوع مقالات مروری است معمولا وضعیت به گونه ای است که ارجاع به خود غیر قابل اجتناب است.

سوال هفتم: آیا استفاده از نتایج پژوهش قبلی مان در مقاله فعلی سرقت ادبی بحساب نمی آید؟

پاسخ: خیر. منتهی معمولا نویسندگان آنطور که در زمان ارجاع به یافته های دیگران وسواس به خرج می دهند که مرتکب سرقت ادبی نشوند بهنگام ارجاع به مقالات قبلی خودشان چنین وسواسی را بخرج نداده و سهوا دچار Auto plagiarism یا سرقت ادبی از خود می شوند. دراینجا هم همانند سایر موارد باید از تکنیکهای معمول پرهیز از پلاجیاریزم نظیر Paraphrasing و نیز Summarizing استفاده شود.

منبع : وبسايت دكتر مهرداد جلاليان- http://www.drmehrdad.com


ایران کنفرانس

confBook

بانك موضوع پايان نامه

معرفي پايگاه هاي اطلاعاتي علمي

حمايت از پايان نامه ها

بورسهای خارجی

-->